PiramisMit készítsünk ma?

2024. május 27., hétfő, Szabadidő

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg vaj vagy margarin, 50 dkg darált háztartási keksz, 30 dkg porcukor, 4 kanál kakaó, 1 rumaroma, 2–3 dl hideg tea (amennyit a tészta kíván); a krémhez: 5 dl tej, 2 csomag pudingpor, 20 dkg margarin vagy vaj, 20 dkg porcukor, kerek háztartási kekszek az aljára.

Elkészítése: A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk, majd fél órát pihentetjük. A tejet a pudingporral felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és kanalanként adagolva hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, jól összedolgozzuk. A tésztából kis golyókat formálunk és porcukorba forgatjuk, hogy ne ragadjanak. A piramis formába porcukrot szórunk, majd a golyókat egyenként belenyomkodjuk-simítjuk, hogy felvegyék a formát. Habzsákból telenyomjuk krémmel, majd az aljára egy kerek háztartási kekszet ragasztunk és kiütögetjük a formából. Tálaláskor porcukorral megszórjuk. Tipp: karácsonykor havas fenyőfának is alakíthatjuk, színes cukorkákkal díszítve.

Elkészítési idő: 2 óra

Mennyiség: 35–40 darab

 

Megjelent a 100 dabasi recept – több mint 100 dabasi háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lap­árudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 341
szavazógép
2024-05-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-05-27: Szabadidő - :

A nap fotója