Kivételek a szállításban

2024. június 25., kedd, Gazdakör

A nemzeti közúti infrastuktúrát kezelő hatóság a nagy meleg miatt egyre több úton vezet be forgalomkorlátozást bizonyos napszakokban a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú szállító járműveknél.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A közúti forgalmat az 1997-ben kiadott 43. számú kormányrendelet szabályozza, mely szerint a forgalomkorlátozások alól kivételt képez, egyebek mellett, az élő állatok, valamint a romlandó növényi és állati eredetű élelmiszerek szállítása. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-06-25: Gazdakör - Incze Péter:

Bezárják a csíkszeredai Lactalis tejfeldolgozót

A hazai médiában olvastuk a hírt, hogy októberben bezár a francia érdekeltségű Lactalis cégcsoport tulajdonában levő csíkszeredai tejfeldolgozó üzem. Ez váratlanul érintette a Hargita megyei tejtermelőket és a tejgyárban dolgozó 95 alkalmazottat.
2024-06-25: Közélet - :

Hetvenéves a Gyermekek Palotája

Hetvenéves a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája, amely 1954 tavaszán, április 30-án alakult Pionírok Háza néven. Három körrel indult – Boros Jenő, Păltineanu Victor, Bács Ernő tanárok vezetésével –, őszre már négy körrel bővült, így az alapítási év végén már hét kör működött. Első otthona a mai Konsza Samu utca saroképületében, a Vajna-féle házban volt.