Bővül az új és a használt autók piaca

2024. július 3., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az idei első fél évben 12,03 százalékkal bővült az új autók piaca Romániá­ban – közölte a romániai autógyártók egyesülete (ACAROM).

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

2024 első hat hónapjában 82 505 új személygépkocsi került forgalomba – 2023-ban ugyanebben az időszakban 73 645 darab. A használt autók piaca ennél jóval gyorsabb ütemben, 22,76 százalékkal nőtt – derül ki az ACAROM adataiból. Az első fél évben 151 546 használt személygépkocsi került először forgalomba, szemben az egy évvel korábbi 123 443-mal. Ha csak egy hónapot nézünk, az látszik, hogy júniusban az új személygépkocsik piaca 62,13 százalékkal bővült éves összevetésben, 21 358 autóval. A Romániában első alkalommal forgalomba került használt autók száma 25 550 volt júniusban, 2,24 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-03: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Minden apróságra oda kell figyelni (Magánvállalkozás)

Tombol a nyár, s ilyenkor sokan a nyaralásra gondolnak. Igaz – ahogy ezt Bogyó Ernő, a Morningstar Tour iroda tulajdonosa mondja –, a nyaralást érdemes jó idejében, még év elején megtervezni, lefoglalni. Valahogy úgy lehet ez, mint egykor a szalmakalappal, amit érdemes már télen beszerezni.
2024-07-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Új szakaszban az e-számlázás

Az e-Számla rendszere július 1-jétől új szakaszba lépett Romániában. A vállalkozásoknak alapvetően csak azt a számlát kell figyelembe venniük, amelyet a RO e-Számla rendszerén keresztül küldenek.