Új szakaszban az e-számlázás

2024. július 3., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az e-Számla rendszere július 1-jétől új szakaszba lépett Romániában. A vállalkozásoknak alapvetően csak azt a számlát kell figyelembe venniük, amelyet a RO e-Számla rendszerén keresztül küldenek.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Más szóval, ha egy cég e-mailben vagy fizikailag papíron kapott számlát, az nem minősül számlának. A törlesztés esetén tehát a jól fizető cég kerülhet bajba, hiszen a kifizetést a könyvelésbe regisztrálni kell. Ugyanakkor a július 1-től a rendszerben már nem 5 munkanap, hanem 5 naptári nap a továbbítás határideje. F Mindeközben mind a könyvelők, mind a vállalkozók egyre többet panaszkodnak, hogy a Pénzügyminisztérium internetes szolgáltatásai – közöttük az e-számlázás is – napközben csak megszakításokkal működik, így sokan kénytelenek este tíz óra után feltölteni a számlákat – írja a HotNews hírportál. A hibajelzés így szól: „Az ANAF szerverek nem válaszolnak. Próbáld újra később!” Ugyanakkor azt is jelezték, hogy a leállásakor küldött számlák „folyamatban” jelzéssel lesznek megjelölve, és automatikusan elküldésre kerülnek, amikor az Országos Adóhatóság (ANAF) szervere elérhető lesz. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Bővül az új és a használt autók piaca

Az idei első fél évben 12,03 százalékkal bővült az új autók piaca Romániá­ban – közölte a romániai autógyártók egyesülete (ACAROM).
2024-07-03: Világfigyelő - :

Rövidebb út Magyarország és Székelyföld között

A Budapest–Brassó járat indítása mindkét város és mindkét ország számára fontos lépés – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a járat megnyitó ünnepségén tegnap Budapesten a Liszt Ferenc Repülőtéren.