Bántalmazás után eljárás

2024. július 3., szerda, Belföld

A legfőbb ügyészség tegnap bejelentette, hogy büntetőeljárást indított Dan Vîlceanu parlamenti képviselő ellen hivatalos személy elleni erőszak, joggal való visszaélés és garázdaság gyanúja miatt.

  • Fotó: Facebook / Dan Vîlceanu
    Fotó: Facebook / Dan Vîlceanu

A legfőbb ügyészség szerint a gyanúsított tudomására hozták, hogy büntetőeljárás indult ellene, közölték vele, hogy milyen bűncselekményekkel gyanúsítják, illetve ismertették a jogait és kötelességeit. A vádhatóság szerint idén május 21-én Dan Vîlceanu hivatalának ellátása közben, a parlament épüle­tében sértegette és bántalmazta egyik képviselőtársát. A sértett a konfliktus során 4–5 napos orvosi ellátást igénylő sérüléseket, kemény tárgy okozta ütésnyomokat és horzsolásokat szenvedett. Hozzátették, hogy a gyanúsított képviselő szidalmazta a sértettet, súlyosan megsértve méltóságát, ugyanakkor a közrendet és a köznyugalmat is megzavarta azzal, hogy bizonytalanságot és félelmet keltett. Dan Vîlceanu és Florin Roman képviselők között májusban történt egy dulakodásba torkolló összetűzés a képviselőház üléstermében és a folyosón. Florin Roman akkor azt nyilatkozta, hogy fizikai bántalmazás érte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-03: Belföld - :

Ciklusvégi választásokat javasolnak

Marcel Ciolacu miniszterelnök a két helyettesével, Marian Neacşuval és Cătălin Predoiuval együtt a koalíció csütörtöki ülésén ismerteti a parlamenti pártok javaslatait az államelnök- és a parlamenti választások menetrendjével kapcsolatban – tájékoztatott tegnap a kormány sajtóirodája. A tegnapi tanácskozásokon részt vevő pártok ciklusvégi időpontokat javasoltak.
2024-07-03: Belföld - :

Eurómilliárdok fejlesztésre

Jóváhagyta az Európai Bizottság a cernavodăi atomerőmű fejlesztését – közölte tegnap az energiaügyi minisztérium. „A bizottság által végzett felmérés alapján a cernavodăi atomerőmű 3-as és a 4-es egysége megépítésének terve összhangban van az Euratom szerződés célkitűzéseivel” – közölte a tárca.