LabdarúgásKikapott osztrák ellenfelétől a Sepsi OSK

2024. július 5., péntek, Sport

A sepsiszentgyörgyi csapat szerdán lejátszotta második felkészülési mérkőzését az ausztriai edzőtáborban. Bernd Storck együttese hamar vezetést szerzett a 24-szeres osztrák bajnok és 27-szeres kupagyőztes Austria Wien ellen, azonban a bécsi alakulat még a szünet előtt fordított, majd a második félidőben ismét eredményes volt.

  • Fotók: Facebook / Sepsi OSK
    Fotók: Facebook / Sepsi OSK

A Sepsi OSK nagy lendülettel kezdte a találkozót, majd a 6. percben előnybe került: Darius Oroian beadása után a védők és a kapus figyelmetlenségét kihasználva Michael Breij közelről a hálóba bólintott (1–0). Bár a folytatásban a sepsiszentgyörgyi csapat többet birtokolta a labdát, mégis az ellenfél volt eredményes, amely hamar egyenlített: a 12. percben Abubakr Barry a hátvédeket kicselezve Niczuly Roland mellett a hálóba gurított (1–1). Az első félidő második felében kiegyenlítettebbé vált a játék, aztán a 35. percben Stephan Helm legénysége átvette a vezetést, miután Dominik Fitz passzát követően Maurice Malone a jobb alsóba továbbított (1–2).

Jobban indította a második felvonást az Austria Wien, amely az 51. percben Dinu Moldovan tévedését kihasználva növelte előnyét: Romeo Vučić előkészítését Muharem Husković váltotta gólra (1–3). A székelyföldi gárda nem sokkal később szépíthetett volna, azonban Cosmin Matei lehetőségét bravúrral hárította a rivális kapusa. A következő negyedórában inkább a mezőnyben zajlott a küzdelem, aztán a hajrában mindkét csapat veszélyeztetett. Az osztrák együttes labdaszerzés után rohamozott, Sanel Šaljić kísérleténél a kimozduló Moldovan jól zárta a szöget, a túloldalon pedig Mino Sota kiugratásával Marius Coman betört a büntetőterületbe, aztán csúnyán fölé lőtt.

 

 

„Sikeres edzőtábor van mögöttünk, ahol két mérkőzést is játszottunk. Szerintem minden körülmény adott volt a hasznos felkészüléshez, és mindenki odatette magát. Sajnos, az egészségügyi gondok nem kerültek el, ugyanis Gabriel Debeljuh néhány hétig nem lesz bevethető, Bogdan Oteliță a Ferencváros elleni találkozón sérült meg, rajtuk kívül Kecskés Ákos hiányzik, aki még mindig nem tudta elkezdeni az edzéseket. Jó hír, hogy Sigér Dávid már teljes értékű tréningeket végez. Úgy gondolom, csapatként rendben vagyunk, bízom benne, hogy a játékosok készen állnak a bajnokság első fordulójára” – mondta Hadnagy Attila, ügyvezető igazgató.

Jövő hét végén kezdődik a SuperLiga 2024–2025. évi idénye: a kétszeres Román Kupa-győztes Sepsi OSK július 13-án 17 órától a Jászvásári Poli ellen játszik az első fordulóban. A székelyföldi csapat július 22-én 18.30-tól az újonc Gloria Buzău vendégeként lép pályára a bajnokság második körében. A piros-fehér mezesek az ezt követő hetekben a Bukaresti Dinamo, az FC Rapid, az Universitatea Craiova és a Kolozsvári Universitatea együttesével csatáznak.

Eredmény, felkészülési mérkőzés: Sepsi OSK–Austria Wien 1–3 (gólszerzők: Breij 6., illetve Barry 12., Malone 35., Husković 51.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
KOMOLYZENEI FESZTIVÁL. Vasárnapig tart Sepsiszentgyörgyön a  SepsiClassic komolyzenei fesztivál. Belépőket elővételben az eventim.ro oldalon és a városi jegyirodában lehet váltani, de lehetőség lesz a helyszíni jegyvásárlásra is előadások előtt 30 perccel. A rendezvény programja:
2024-07-05: Sport - :

Árkos a székelyföldi megyék győzteseivel játszik (Labdarúgás, Román Kupa)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szerdán kisorsolta a Román Kupa 2024–2025. évi idényének regionális szakaszát. A menetrend szerint Kovászna megye kupagyőztese, az Árkosi SE előbb hazai pályán játszik a Gyergyószentmiklósi VSK ellen, majd Maros megyébe látogat, ahol a Mezőpagocsai ASF vendégeként lép pályára.