LabdarúgásSzoboszlai Dominik a legértékesebb magyar sportoló

2024. július 5., péntek, Sport

A Forbes magazin három év szünet után, a párizsi olimpia előtt elkészítette felmérését Magyarország legértékesebb sportolóiról, akik között Szoboszlai Dominik áll az első helyen, Szilágyi Áron a második, Gulácsi Péter pedig a harmadik.

  • Szoboszlai Dominik. Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Szoboszlai Dominik. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Az idei listán komoly túlsúlyban vannak a labdarúgók, a 25 legértékesebb sportoló közül tíz futballista, ami nem véletlen. Kiemelték, „megkérdőjelezhetetlen tény”, hogy a labdarúgás továbbra is a legnagyobb tömeget megmozgató sportág, ezen felül pedig a magyar válogatott nagyot lépett előre az elmúlt években: egymás után három Európa-bajnokságra is kijutott, a vizsgált időszakban pedig egy 14 meccsig tartó veretlenségi sorozatot mutatott be.

A legutóbbi olimpia bajnokai közül a háromszoros ötkarikás aranyérmes Szi­lágyi Áron nagyot ugrott előre, ugyanis második a jelenlegi listán, a Forbes szerint pedig „a példája mutatja meg a leginkább, hogy a tudatos és hosszú távú építkezés mire képes”. A kardvívás nem a legkomolyabb pénztermelő sportág, mégis a népszerűségét „régóta nagyon profin menedzselő” Szilágyi volt az egyik kedvenc a szponzoroknál az adott pontszámaik alapján.

A Forbes-listán elfoglalt helyezés a sportolók pénztermelési képességét és sporteredményeit mutatja meg: ki mennyire építi jól a márkáját, illetve mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

A tíz legértékesebb magyar sportoló: 1. Szoboszlai Dominik (labdarúgás), 2. Szilágyi Áron (vívás), 3. Gulácsi Péter (labdarúgás), 4. Hosszú Katinka (úszás), 5. Schäfer András (labdarúgás), 6. Milák Kristóf (úszás), 7. Sallai Roland (labdarúgás), 8. Szalai Attila (labdarúgás), 9. Willi Orbán (labdarúgás), 10. Valter Attila (kerékpár).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1233
szavazógép
2024-07-05: Sport - :

Árkos a székelyföldi megyék győzteseivel játszik (Labdarúgás, Román Kupa)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szerdán kisorsolta a Román Kupa 2024–2025. évi idényének regionális szakaszát. A menetrend szerint Kovászna megye kupagyőztese, az Árkosi SE előbb hazai pályán játszik a Gyergyószentmiklósi VSK ellen, majd Maros megyébe látogat, ahol a Mezőpagocsai ASF vendégeként lép pályára.
2024-07-05: Sport - :

Marco Rossi marad a szövetségi kapitány (Labdarúgás)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be szerdán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, aki a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította. Az olasz szakember 2018 nyara óta irányítja a nemzeti együttest, amely tavaly – 1985 után először – egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.