A biciklisekre és rolleresekre összpontosítanak

2024. július 9., kedd, Közélet

Fokozottan figyelik és ellenőrzik a kerékpárosokat és a rollereseket a háromszéki rendőrök e hét minden napján.

  • Fotó: Pixabay.com
    Fotó: Pixabay.com

Ugyanis az év első felében hét halálos áldozatot követeltek a közúti balesetek a megyében, összesen huszonegy súlyos balesetet jegyeztek, ezek közül hatot biciklisek okoztak. A Kovászna megyei rendőrség hétfői közleménye szerint szaporodnak a járőrözések, valamint az alkohol, illetve kábítószer-fogyasztást is ellenőrzik. Nemcsak ellenőriznek, hanem tájékoztatnak is, teszik hozzá a közleményben. Ugyanakkor felhívják a figyelmet a láthatósági mellény és a sisak viselésének fontosságára, a kerékpárút használatára – ahol van, ahol meg nincs, a jobb oldali sávon való közlekedésre, de semmiképp a járdán. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1233
szavazógép
2024-07-09: Közélet - Nagy D. István:

Napirenden a konzultatív testület létrehozása

Noha az új városi tanács csak októbertől kezdi meg mandátumát, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és az RMDSZ napirenden tartja a demokratikus román pártoknak felkínált lehetőséget: egy konzultatív testület létrehozását javasolják, tekintettel arra, hogy a helyhatósági választásokon egyetlen román alakulatnak sem sikerült a városi döntéshozó testületbe bejutni.
2024-07-09: Közélet - :

Ittasan, számtáblák nélkül

Rendszámtábla nélküli személygépkocsira figyeltek fel a rendőrök Kilyénben szombat reggel.