Fúvóstalálkozó Barátoson

2024. július 9., kedd, Közélet

A barátosi Ferencz Ernő Református Fúvósegylet a falu felújított Erzsébet kertjében tartotta a fúvószenekarok hagyományos találkozóját vasárnap. Az eseményen a házigazdák mellett fellépett a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekara, a rétyi Kováts András Felnőtt és Ifjúsági Fúvószenekar, az uzoni Atlantis Fúvószenekar, a zágoni Ifjúsági Fúvószenekar és az Étfalvi Szász Band.

  • Színpadon a barátosi Ferencz Ernő Református Fúvószenekar. A szerző felvétele
    Színpadon a barátosi Ferencz Ernő Református Fúvószenekar. A szerző felvétele

A rendezvényen részt vevő fúvószenekarok a faluközpontból zeneszóval egyenként felvonultak a református templom mellett nagyon szépen felújított, Erzsébet magyar királynő emlékét őrző kertbe, ahol Gyergyai Barna, a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekarának karmestere vezényletével egy közösen eljátszott zeneszámmal köszöntötték a millenniumi fák árnyékába összesereglett nagy számú közönséget. Ezt követően Szőcs Endre református lelkipásztor, a barátosi Ferencz Ernő Református Fúvósegylet elnöke rövid igehirdetés után Isten áldását kérte a találkozó résztvevőire.

Tánczos Szabolcs, Barátos község polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, a fúvószene összeköti az embereket, a közös öröm, a vidámság és a barátság hídját képezi, mely mindenkit közelebb hoz egymáshoz. Az elöljáró az önkormányzat nevében biztosította az egyesületet a község támogatásáról és megbecsüléséről, köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az esemény megszervezésében és lebonyolításában, Szőcs Endre lelkipásztornak, Szántó Zsombor karnagynak és a barátosi zenekar minden tagjának, amiért őrzik a hagyományt s az utánpótlás nevelésével biztosítják az örökség átadását a következő nemzedékeknek.

A polgármester köszöntőbeszéde után a zenekarok seregszemléje következett, amelyen klasszikus és könnyű­zenei átiratokat, népdalfeldolgozásokat és magyar indulókat halhatott a közönség.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-09: Közélet - :

Óvatos ivóvízhasználatra intik a bükszádiakat

Felelős ivóvízhasználatra kéri a sepsibükszádiakat Bács Márton Csaba polgármester, miután a megnövekedett fogyasztás miatt a település felső felében lakók egyre gyakrabban maradnak ivóvíz nélkül.
2024-07-09: Közélet - Nagy D. István:

Az összefogás és a munka hoz eredményt, a széthúzás nem (Antal Árpád a választásokról)

A június 9-i helyhatósági választásokon az RMDSZ, illetve a két ellenzéki magyar párt által elért eredmények, valamint az elmúlt 16 év megvalósításai Sepsiszentgyörgyön világosan üzenik a közéleti szereplőknek is, hogy az emberek összefogást, eredményeket, összhangot akarnak, nem pedig összevisszaságot és vitát – jelentette ki sajtótájékoztatóján Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere ugyanakkor úgy értékelte, noha a helyhatósági választásokon voltak helyek, ahol a két ellenzéki magyar párt kimondottan ellenséges volt, az EP-választáson az összefogás nagyjából működött.