Óvatos ivóvízhasználatra intik a bükszádiakat

2024. július 9., kedd, Közélet

Felelős ivóvízhasználatra kéri a sepsibükszádiakat Bács Márton Csaba polgármester, miután a megnövekedett fogyasztás miatt a település felső felében lakók egyre gyakrabban maradnak ivóvíz nélkül.

  • Sepsisbükszádon takarékoskodni kell a vízzel. Fotó: Bács Márton Csaba
    Sepsisbükszádon takarékoskodni kell a vízzel. Fotó: Bács Márton Csaba

Mint az elöljáró lapunknak elmondta, főként tartós szárazság idején, nagy hőségben szembesülnek azzal, hogy megugrik a vízfogyasztás, emiatt a tartályok nem tudnak a megfelelő ütemben feltelni, s míg az Alszegben élők a veteményt locsolják, több ezer literes medencéket töltenek fel, a Felszegben már inni sem tudnak – hívta fel a figyelmet. Megjegyezte, Sepsibükszádon a befogott forrásokból biztosítják a szükséges ivóvizet a lakosság számára, s bár a hozamuk megfelelő, a túlzott vízhasználat miatt nem mindenkihez jut el az éltető víz. Ismételten arra kéri falusfeleit, figyeljenek egymásra és legyenek körültekintőek, ne pazarolják fölöslegesen az ivóvizet, mellőzzék az udvarok locsolását, a kertek öntözését, hordók, medencék feltöltését, és kizárólag háztartási célokra – főzés, mosás, tisztálkodás – használják. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-09: Közélet - :

Unitáriusok a Vadas-tetőn

Ismét a Vadas-tetői szép természeti környezetben találtak egymásra öt falu unitárius hívei szombaton, hogy együtt imádkozzanak, beszélgessenek, örvendezzenek, nem utolsósorban pedig, hogy megosszák egymással életük elmúlt időszakának fontosabb pillanatait, örömeit, újdonságait.
2024-07-09: Közélet - Bodor János:

Fúvóstalálkozó Barátoson

A barátosi Ferencz Ernő Református Fúvósegylet a falu felújított Erzsébet kertjében tartotta a fúvószenekarok hagyományos találkozóját vasárnap. Az eseményen a házigazdák mellett fellépett a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekara, a rétyi Kováts András Felnőtt és Ifjúsági Fúvószenekar, az uzoni Atlantis Fúvószenekar, a zágoni Ifjúsági Fúvószenekar és az Étfalvi Szász Band.