Megalakult Orbán Viktorék frakciója

2024. július 9., kedd, Világfigyelő

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magában. Céljuk, hogy változást hozzanak az európai uniós politikában – jelentette be Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően tegnap.

  • A patrióták alakuló ülése. Fotó: Facebook / Gál Kinga
    A patrióták alakuló ülése. Fotó: Facebook / Gál Kinga

Gál Kinga – akit az újonnan megalakult pártcsoport EP-frakciója első alelnökének választott – az Európai Parlament brüsszeli épületében tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a Patrióták Európáért az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lett és a legnagyobb hazafias pártcsoport, amely valaha létezett az uniós parlamentben. Kijelentette: az európai parlamenti választások egyértelműen megmutatták, hogy a választók túlnyomó része az európai határok védelmét szeretné, és nagyra becsüli a szabadságot és a békét. „Több millió európai embert képviselünk, akik változást akarnak Európában. Mi leszünk a hangjuk a következő öt évben” – fogalmazott. A Partrióták Európáért tagjai szeretik hazájukat és hagyományukat. A képviselőcsoport tagjai tenni fognak azért, hogy megőrizzék Európa keresztény értékeit. A legszigorúbban meg akarják védeni Európa határait, meg akarják állítani az illegális migrációt és dolgozni szeretnének egy erős, versenyképes Európáért. „Nem egy alternatívát szeretnénk kínálni Európának, hanem egy európai alternatívát, hasonlóan gondolkodó partnerekkel együttműködve” – fogalmazott.

A pártcsoporthoz a Fidesz 10 képviselője mellett a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) 1, a francia Nemzeti Tömörülés – Le Penék pártja – 30, a cseh ANO – Andrej Babiš pártja – részéről 7, az ugyancsak cseh Eskü és Motorosok részéről 2, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) részéről 6, a belga Vlaams Belang (Flamand érdek) részéről 3, az olasz Liga – Matteo Salvini pártja – részéről 8, a holland Szabadságpárt (PVV) részéről 6, a spanyol VOX részéről 6, a portugál Chega részéről 2, a Dán Néppárt részéről 1, a görög Logika hangja részéről 1, a lett Lettország az első részéről szintén 1 képviselő csatlakozott. A frakció elnökévé Jordan Bardellát (Nemzeti Tömörülés), első alelnökévé pedig a Fidesz soraiból Gál Kingát választották. A további alelnökök Roberto Vannaci (Liga), Klára Dostálová (ANO), Sebastien Stöteler (PVV) és Anders Vistisen (Dán Néppárt).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-09: Világfigyelő - :

Választások után patthelyzet (Franciaország)

Teljes a bizonytalanság Franciaországban a vasárnap tartott parlamenti választások eredményének közzététele után. A radikális jobboldal totális győzelme elmaradt, élen a baloldali tömb végzett, a centristák jelentősen gyengültek – egyelőre kérdés, mikor és milyen kormány alakulhat.
2024-07-09: Belföld - :

Nagyobb a sikeresen érettségizők száma

Az érettségin részt vett diákok 76,4 százaléka vizsgázott sikeresen, ez 3,6 százalékkal jobb arány az egy évvel korábbinál, amikor a diákok 72,8 százaléka ment át a vizsgán az óvások előtti eredmények szerint – jelentette ki Ligia Deca tanügyminiszter tegnap, a vizsgasorozat eredményeinek közzétételét követően.