LabdarúgásHargita megye kupagyőztesét fogadja Árkos

2024. július 10., szerda, Sport

Kovászna megye kupagyőztese megkezdi szereplését a Román Kupa 2024–2025. évi idényében. A kiírás regionális szakaszában az Árkosi SE ma 18 órától hazai pályán a Gyergyószentmiklósi VSK ellen játszik, majd szombaton 18 órától Maros megyébe látogat, ahol a Mezőpagocsai ASF vendégeként lép pályára.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Immár a harmadik idényben alkalmazzák az új versenykiírást, amely szerint a megyék és Bukarest kupagyőztesei hét helyért küzdenek. A 42 együttest háromcsapatos csoportokra osztották, mindenhol három mérkőzést rendeznek. A csoportban az első helyezettek a régió döntőjében folytathatják, a végső győztesek megkapják a zóna Román Kupa-trófeáját, egyben bejutnak az első fordulóba. A székely megyék egy csoportba, a harmadik régió első hármasába kerültek, így Maros, Kovászna és Hargita megye kupagyőztesei összecsapnak, majd a csoportgyőztes a Brassó, Fehér és Szeben megye alkotta hármas legjobbjával néz farkasszemet a fináléban.

A Román Kupa megyei szakaszának döntőiben mindhárom székelyföldi csapat izgalmas összecsapás végén emelhette magasba a győztesnek járó serleget. Az Árkosi SE május közepén fordulatos mérkőzésen 3–2-re diadalmaskodott Barót felett a szemerjai stadionban. A Gyergyószentmiklósi VSK június elején kétgólos hátrányból fordítva szintén 3–2-re győzött a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz otthonában. A Mezőpagocsai ASF múlt hónap közepén a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem jutott dűlőre az esélyesebbnek tartott Marosszentkirály-Náznánfalva ellen a nyárádtői stadionban (2–2), viszont a tizenegyespárbajt előbbi 6–4-re megnyerte.

„Izgatottan várjuk ezeket a mérkőzéseket, hiszen fennállásunk során még nem voltunk hasonló helyzetben. Örülünk, hogy sikerült megnyerni májusban a Román Kupa megyei szakaszának döntőjét, a folytatásban pedig az a célunk, hogy tisztességesen helytálljunk, viszont azt sem bánnánk, ha az egyik találkozón meglepetést okoznánk. Tudjuk, hogy az ellenfeleink erősebb bajnokságokban játszanak, illetve a papírforma szerint jobb játékerőt is képviselnek, ám nálunk is vannak kiemelkedő labdarúgók. Lesz néhány hiányzónk, ugyanis Vajna Roland sérülés miatt egyik meccsen sem játszhat, ugyanakkor a mai összecsapáson Máthis Mátyás, szombaton pedig Mánya Szabolcs nem lesz bevethető. A Hargita megyei kupagyőztes múlt hónapban feljutott a harmadosztályba, a Maros megyei riválisunk pedig a pontvadászatban a harmadik helyen végzett” – mondta Veres Gyula.

A harmadik régió első csoportjának programja: Árkosi SE–Gyergyószentmiklósi VSK (ma, 18 óra), Mezőpagocsai ASF–Árkosi SE (szombat, 18 óra), Gyergyószentmiklósi VSK–Mezőpagocsai ASF (július 17., szerda 18 óra).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
ORGONAKONCERT. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban ma a 18 órai szentmisét követően Kiss Gergő fiatal orgonaművész koncertezik. 
2024-07-10: Sport - :

Főtáblás a bajnoki bronzérmes Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Európa-kupa)

Egy Euroliga-idény után a megyeszékhelyi Sepsi-SIC ismét a második számú kontinentális klubsorozatban szerepel – derült ki a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) tegnapi tájékoztatásából. Az Európa-kupában további két romániai csapat is érdekelt lehet még.