Hírsaláta

2024. július 10., szerda, Belföld

IOHANNIS ISMÉT LUXUS REPÜLŐGÉPPEL UTAZOTT. Miközben a bukaresti delegáció nagy része hétfőn a Tarom pilótáinak tiltakozása miatt egy katonai repülőgéppel indult el a román fővárosból a július 9–11-ei NATO-csúcstalálkozóra, Klaus Iohannis államfő ezúttal sem engedett a luxusból, és az általa már korábban megismert Gulfstream G550 típusú magángéppel kelt útra. Ugyanilyen gépet használ Elon Musk, a világ leggazdagabb embere is.

  • Fotó: Facebook / Klaus Iohannis
    Fotó: Facebook / Klaus Iohannis

A Boarding Pass tegnapi Facebook-bejegyzése szerint a román államfő Gulfstream G550 típusú gépe, amely a Global Jet Luxemburg flottájához tartozik, Nagyszebenből szállt fel, és megállás nélkül repül Washington közelébe, az Andrews légibázisig. Klaus Iohannis elnök már utazott ezzel a géppel Washingtonba, az Egyesült Arab Emírségekbe, s ugyanezzel a géppel utazott a sokat bírált afrikai körútja során is. (Krónika)

HALÁLOS MEDVETÁMADÁS. Holtan találtak rá a hegyimentők arra a nőre, akire túrázás közben támadt rá a medve a Bucsecs-hegységben levő Jepii Mici túraútvonalon. A medvetámadást a 112-es számon bejelentő turistát a hegyi csendőrök lekísérték Buşteni üdülőtelepre. A Prahova megyei csendőrség korábbi tájékoztatása szerint két hívást kaptak a medvetámadásról. Az egyik hívást leadó férfi azt mondta a helyszínre kiérkezett csendőröknek, hogy a medve elhurcolta a vele túrázó nőt egy olyan helyre, ahol nem láthatta, mi történik vele, majd elvesztette a nyomát. A Prahova megyei katasztrófavédelem ugyanakkor közölte, hogy figyelmeztető üzenetet küldött a RO-ALERT rendszeren a Buşteni üdülőtelepen tartózkodóknak, miután medvét láttak a Caraiman-vízesés környékén. (Agerpres)

BALESET EGY DINÓPARKBAN. Négy gyerek megsérült tegnap a Hunyad megyei Malomvíz község Dinosaur World Transylvania nevű vidámparkjában, miután elszakadt egy tiroli csúszópálya drótkötele – közölte a Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). A közlemény szerint a 7 és 11 év közötti gyermekek – két fiú és két lány – 2–2,5 méter magasból zuhantak le, egy 7 éves fiút mentőhelikopterrel szállítottak a vajdahunyadi kórházba, a másik társát mentőautóval vitték ugyanoda, míg két gyereket a dévai sürgősségi kórházba vittek. A Hunyad megyei mentőszolgálat közlése szerint a zuhanás után a gyerekek eszméletüknél voltak, de többszörösen megsérültek. A dél-erdélyi Hátszegi-medencében számos dinoszauruszleletet tártak fel, a térségben több vidámpark is van, mely az őslények egykori jelenlétére épít. (MTI)

FELHŐSZAKADÁS MAROSHÉVÍZEN. A hétfő esti felhőszakadás nyomán a Hargita megyei Maroshévíz utcáit elárasztotta a víz, összesen 38 udvarból és hét pincéből, alagsorból kellett kiszivattyúzni a vizet. A maroshévízi és gyergyószentmiklósi katonai tűzoltókhoz a helyi és a borszéki önkéntes tűzoltók is csatlakoztak. Később az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) Maros megyéből is odairányított két egységet segédkezni. Az áradat reggel felé kezdett visszahúzódni, a tűzoltók azonban még folytatták a munkát a károk elhárítására. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-10: Belföld - :

Helyreállt a rend a Taromnál

Véget ért a Tarom állami légitársaság tömegesen beteget jelentő pilótáinak hétfőn kezdődött tiltakozása, miután megállapodás született a Tarom vezetősége és a repülőszemélyzet képviselői között, így tegnap már mind a belföldi, mind a nemzetközi járatok a menetrend szerint közlekedtek – tudatta az Agerpres hírügynökség a légitársaság bejelentésére hivatkozva.
2024-07-10: Belföld - :

Torlódás, útlezárások

Javítási munkálatok kezdődnek július 10-én a Romániát Bulgáriával Giurgiu és Rusze között összekötő Duna-hídon, ezért a határátkelőn megnövekedhet a várakozási idő – közölte tegnap a közlekedési rendőrség.