Torlódás, útlezárások

2024. július 10., szerda, Belföld

Javítási munkálatok kezdődnek július 10-én a Romániát Bulgáriával Giurgiu és Rusze között összekötő Duna-hídon, ezért a határátkelőn megnövekedhet a várakozási idő – közölte tegnap a közlekedési rendőrség.

  • Nap közben a Déli-Kárpátokon áthaladó legforgalmasabb tranzitútvonalat is lezárták. Fotó: Facebook / Cristian Pistol
    Nap közben a Déli-Kárpátokon áthaladó legforgalmasabb tranzitútvonalat is lezárták. Fotó: Facebook / Cristian Pistol

A két állam által közösen működtetett hídon a bolgár fél felújítási munkálatokat végez a következő két évben, ezért napközben egy-egy 400 méteres szakaszon ideiglenesen lezárják a forgalmat az egyik sávon, a járműforgalmat pedig a másik sávon felváltva bonyolítják le jelzőlámpás irányítással. A külügyminisztérium azt javasolta a Bulgáriába – vagy a szomszédos országon keresztül Görögországba, Törökországba – nyaralni induló turistáknak, hogy Calafat vagy a dobrudzsai szárazföldi határátkelők (Negru Voda, Dobromir, vagy Lipnita) felé kerüljék el a giurgiui hidat, esetleg vegyék igénybe a két ország között közlekedő dunai kompjáratokat (Turnu Măgurele, Zimnicea, Bechet, Ostrov). Hétfőtől napközben lezárták a Déli-Kárpátokon áthaladó legforgalmasabb tranzitútvonalat is a Nagyszeben és Pitești közötti autópálya építése miatt, ezért egy hónapig csak éjjel lehet átkelni a DN7-es jelzésű főúton az Olt völgyében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-10: Belföld - :

Hírsaláta

IOHANNIS ISMÉT LUXUS REPÜLŐGÉPPEL UTAZOTT. Miközben a bukaresti delegáció nagy része hétfőn a Tarom pilótáinak tiltakozása miatt egy katonai repülőgéppel indult el a román fővárosból a július 9–11-ei NATO-csúcstalálkozóra, Klaus Iohannis államfő ezúttal sem engedett a luxusból, és az általa már korábban megismert Gulfstream G550 típusú magángéppel kelt útra. Ugyanilyen gépet használ Elon Musk, a világ leggazdagabb embere is.
2024-07-10: Belföld - :

Kánikulariasztás

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető újabb riasztásokat bocsátott ki tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország teljes területére.