Közel száz bírságot róttak ki

2024. július 10., szerda, Közélet

Nagyszabású közúti ellenőrzéseket végzett a Kovászna megyei rendőrség hétfőn a szeszes ital vagy kábítószer hatása alatti vezetőkre összpontosítva, továbbá a személy elleni erőszakos bűncselekményeket igyekeztek visszaszorítani megyeszerte.

  • A Kovászna megyei rendőrség archív felvétele
    A Kovászna megyei rendőrség archív felvétele

173 gépjárművet vizsgáltak át, 286 személyt igazoltattak, 32 vezetőt alkoholszondába fújattak, illetve drogtesztnek vetettek alá. Az akció során 45 675 lej összértékben 95 bírságot róttak ki, felfüggesztettek 12 vezetői jogosítványt és 6 forgalmi engedélyt – közölte a rendőrség sajtóirodája kedden. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-10: Közélet - :

Gyalogosokat szolgál a nagyajtai vashíd

Új helyére került június 18-án az a vashíd, amelyet még a múlt század elején, az Osztrák–Magyar Monarchia idején építettek Nagyajtán s a 131-es megyei úton több mint százhúsz évig tette lehetővé az átkelést az Ajta-patakon Erdővidék középső és déli része között.
2024-07-10: Közélet - Nagy D. István:

Fél órát ingyen tekerhetünk (Hamarosan indul a közösségi kerékpárkölcsönző)

Nagy valószínűséggel e hónap végétől használható lesz az önkormányzat által kialakított sepsiszentgyörgyi kerékpárbérlő (bike-sharing) rendszer, melynek 17 állomását már korábban elhelyezték a város különböző pontjain. Az önkormányzat a napokban közvitára bocsátotta a szolgáltatás odaítéléséről szóló határozattervezetet, mely a majdani díjszabásokat is tartalmazza. A rendszer révén 230 biciklit, illetve hat-hat időseknek és fogyatékkal élőknek szánt triciklit vehetnek igénybe a város lakói bérleti díj ellenében.