Románia fegyverkezik

2024. július 11., csütörtök, Belföld

Aláírták a szerződést, amelynek értelmében Románia közel egymilliárd dollár értékben tüzérségi fegyvereket vásárol Dél-Koreából – közölte tegnap a Hanwha Aerospace dél-koreai vállalat.

  • Fotó: Facebook / Ministerul Aprarii Nationale
    Fotó: Facebook / Ministerul Aprarii Nationale

A szerződés értelmében a Hanwha Aerospace 54 K9-es önjáró löveget, 36 K10-es automatizált lövedék-utántöltő járművet, lőszert, valamint kiszolgáló járműveket szállít a román hadseregnek. Az eszközök leszállítása 2027 elején kezdődik, s 2029-ig tart majd. A szerződés értelmében a járművek zömét Romániában fogják legyártani helyi beszállítók bevonásával. Románia lesz a tizedik ország és a hatodik NATO-tagállam, mely hadrendbe állítja a K9-es önjáró lövegeket. Ausztrália és Norvégia után Románia a harmadik állam, mely K10-es automatizált lövedék-utántöltő járműveket vásárol.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1233
szavazógép
2024-07-11: Belföld - :

Hírsaláta

ISMÉT RENGETT A FÖLD. A Richter-skála szerint 3,6-os erősségű földrengés történt tegnap reggel 8 óra 44 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségben – közölte az országos földfizikai intézet (INCDFP).
2024-07-11: Belföld - :

Módosítják a drogtesztrendeletet

Megerősítette tegnap Marcel Ciolacu, hogy a kormány módosítani készül a közúti ellenőrzések során végzett drogtesztekre vonatkozó sürgősségi rendeletet.