Hírsaláta

2024. július 11., csütörtök, Belföld

ISMÉT RENGETT A FÖLD. A Richter-skála szerint 3,6-os erősségű földrengés történt tegnap reggel 8 óra 44 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségben – közölte az országos földfizikai intézet (INCDFP).

  • Fotó: Facebook /  INCDFP
    Fotó: Facebook / INCDFP

A földmozgás 130,4 kilométeres mélységben következett be. Epicentruma 55 kilométerre volt Buzăutól, 58 km-re Sepsiszentgyörgytől, 59 km-re Brassótól, 67 km-re Ploieşti-től. Július elejétől 8 földrengést észleltek Románia területén, ezek a Richter-skála szerint 2 és 3,6 közötti erősségűek voltak. Idén a legnagyobb romániai földrengést – 4,3-as erősségűt – Vrancea megyében mérték január 15-én, a tavalyi év legerősebb földrengése 5,7-es volt, és február 14-én következett be Gorj megyében. (Agerpres)

JOBBAN ÉLÜNK. Az idei első negyedévben 8049 lej volt a romániai háztartások átlagjövedelme és 3210 lej az egy főre jutó bevétel; ez 7,3, illetve 7 százalékos növekedést jelent 2023 utolsó negyedévéhez képest – közölte az Országos Statisztikai Intézet (INS). A közlemény szerint éves összevetésben a háztartások átlagjövedelme 15,3 százalékkal, az egy főre jutó átlagos havi jövedelem pedig 14,8 százalékkal nőtt idén január és március között. A statisztika ugyanakkor arra is fényt derít, hogy a városi háztartások havi jövedelme 1,3-szor nagyobb a vidéki háztartásokénál. (Agerpres)

SZEDI ÁLDOZATAIT A TENGER. Vízbe fulladt 23 éves fiatalember holttestét emelték ki a tengerből a búvárok tegnap Neptun üdülőtelepen. A Dobrudzsa katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a férfi kedd este tűnt el a Fekete-tenger vizében, és a búvárok még akkor elkezdték a keresését, majd éjszakára szüneteltették az akciót, miután megmentettek a vízbe fúlástól egy 18 éves moldovai lányt. Szerda reggel újult erővel kezdtek neki a keresésnek, az akcióban 17 búvár vett részt – tájékoztatott az ISU. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-11: Belföld - :

Összeférhetetlenséggel vádolják Temesvár polgármesterét

Összeférhetetlenséggel vádolja Dominic Fritz temesvári polgármestert az összeférhetetlenségi ügynökség (ANI) egy tegnap közzétett közleményében. Az elöljáró tagadta a vádakat és bejelentette: megtámadja a bíróságon az ANI döntését.
2024-07-11: Belföld - :

Románia fegyverkezik

Aláírták a szerződést, amelynek értelmében Románia közel egymilliárd dollár értékben tüzérségi fegyvereket vásárol Dél-Koreából – közölte tegnap a Hanwha Aerospace dél-koreai vállalat.