Nő a hiány

2024. július 11., csütörtök, Belföld

Románia öthavi külkereskedelmi mérleghiánya 12,2 milliárd euróra nőtt, ami 1,23 milliárd eurós, 11,1 százalékos növekedés 2023 azonos időszakához viszonyítva – közölte tegnap az Országos Statisztikai Hivatal (INS).

  • Fotó: Pixabay.com
    Fotó: Pixabay.com

Január–májusban 38,536 milliárd euró volt az export értéke, 2,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az import értéke 0,2 százalékkal nőtt, 50,824 milliárd euróra. Tavaly 28,947 milliárd euró volt Románia külkereskedelmi hiánya. Az abszolút rekordot a 2022-es külkereskedelmi deficit jelenti, 34,09 milliárd euróval.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-11: Belföld - :

Módosítják a drogtesztrendeletet

Megerősítette tegnap Marcel Ciolacu, hogy a kormány módosítani készül a közúti ellenőrzések során végzett drogtesztekre vonatkozó sürgősségi rendeletet.
2024-07-11: Világfigyelő - :

Háború vagy béke? (Elkezdődött a NATO-csúcs)

A NATO alapításának 75. évfordulós megemlékezésével hivatalosan is megkezdődött a védelmi szövetség csúcstalálkozója Washingtonban. A magyar vezetők a béketárgyalásokat szorgalmazták.