Vigyázat, helikopterből is radaroznak

2024. július 11., csütörtök, Közélet

Egy eléggé hihetetlennek tűnő bejegyzés jelent meg a Kézdivásárhelyi Közlekedési Info nevű Facebook-csoportban: eszerint a forgalmi rendőrség kedden helikopterből „vadászott” a gyorshajtókra. A bejegyzés alatt sok ironikus hozzászólás született.

  • Fotó: Facebook / Inspectoratul General de Aviatie al MAI
    Fotó: Facebook / Inspectoratul General de Aviatie al MAI

A rendőrség helikoptere kedden délután Kézdivásárhely fölött is körözött – meglehetősen alacsonyan, de senki nem gondolta volna, hogy törvényszegőkre figyelnek. A forgólapátos szerkezet a csoportban megosztott bejegyzések szerint állítólag a Dálnoki-tető és Maksa között radarozott, majd a rétyi útkereszteződésnél leszállt és rendőrök bírságolták a szabályszegőket. A Facebook-csoport kommentjeiben ironikus bejegyzések is születtek: „A Waze-n hogy kell berakni a helikoptert, valaki nem tudja?”, „Annyi büntetést nem szednek be, mint amibe kerül a repülés”, „Ha hibázol, aknavető”, „Székely Kobra 11!” stb.

Utánanéztünk, mennyire lehet megalapozott a bejegyzés. Több hírportál ez év márciusában adta hírül, hogy a forgalmi rendőrség munkáját hét Black Hawk helikopter segíti, amelyek olyan kamerákkal vannak felszerelve, hogy több száz méter magasságból is képesek azonosítani egy járművet, illetve bemérni annak sebességét. „A következő hónapokban a KRESZ-t figyelmen kívül hagyó sofőröket Black Hawk helikopterrel fogják üldözni. A légi járművet a legfontosabb utak fölé küldik, különösen a nyári időszakban” – írta a Digi24.

Gabriela Dinu, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője lapunk érdeklődésére közölte, intézményük nem kért légi segítséget a forgalom ellenőrzésére. A belügyminisztérium országos légi felügyelete saját munkaterv szerint működik, független bevetéseket szervez, ezek közé tartozik a közúti forgalom légi ellenőrzése is. Megerősítette, a helikopter sebességmérő készülékkel is rendelkezik. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-11: Vélemény - Bodor János:

Kizárólag román felirat (Szóvá tesszük)

Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a megyei erdészeti igazgatóság az újonnan átadott, „Bálint Gyuri-hídként” emlegetett átkelőre kizárólag román nyelvű táblát helyezett ki a 70 százalékban magyar lakosságú Kovászna város közigazgatási területén „Valea Basca Mare” felirattal. Ráadásul helytelenül!
2024-07-11: Közélet - :

Nyomdai meghibásodás miatt nem tudták kinyomtatni a Háromszéket

Tisztelt olvasóink. Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket arról, hogy egy, a nyomdában történt műszaki meghibásodás miatt csütörtökre virradó éjszaka nem tudtak egyetlen újságot sem kinyomtatni, így a Háromszéket sem.