Különös halál Ibizán

2007. július 28., szombat, Világfigyelő

Két magyar turista holttestére bukkant a spanyol rendőrség Ibiza szigetén. Az első boncolási eredményekből arra lehet következtetni, hogy a 46 éves férfi megkötözte, többször megütötte, megszúrta, majd megfojtotta 29 éves feleségét.

A holttestet ezt követően fa tövébe ültette egy barlang közelében, erdős területen. Egy nappal később a férfi felakasztotta magát ugyanarra a fára. Az első vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a pár valószínűleg megállapodott egy misztikus, rituális öngyilkosság elkövetésében, mivel erre vonatkozó információkat találtak San Antonio-beli szállodaszobájukban, ahol május óta tartózkodtak. A kettős öngyilkosságra utal az a július 22-i keltezésű levél is, amelyben a házaspár egy családtagot nevez meg örököséül arra az esetre, ha történne velük valami nyaralásuk során. Mindamellett az erőszakra utaló nyomok a nő testén arra engednek következtetni, hogy a férfinak kényszerítenie kellett társát a rituális öngyilkosság elkövetésére. A két holttestet szerda délelőtt találta meg egy svájci turista, aki az erdőben sétált.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2618
szavazógép
2007-07-28: Világfigyelő - x:

Forintok a határon túli magyaroknak

Több mint 281 millió forint támogatást kapnak a Kárpát-medencei magyar pályázók oktatási célokra a Szüőföld Alap forrásaiból ― tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda tegnap az MTI-t. A támogatásból romániai, szlovákiai, szerbiai, ukrajnai, horvátországi, szlovéniai, ausztriai, valamint magyarországi pályázók részesülnek.
2007-07-28: Világfigyelő - x:

Szolzsenyicin: A ,,szovjet” és az ,,orosz” nem ugyanaz

Alexander Szolzsenyicin, a világhírű orosz író évek óta először adott hosszabb interjút: ebben az orosz történelemről, a reformer Gorbacsov és Jelcin kudarcáról, a nyugati politikában való csalódásáról, és általában az életről és a halálról beszélt a Der Spiegel hamburgi lapnak.