SepsiszentgyörgyÉsszerűen költekeznének

2007. július 28., szombat, Közélet

Módosította költségvetését a megyeszékhely önkormányzata. A tervezetthez képest átcsoportosítottak bizonyos összegeket: ahol látszott, hogy idén nem kerül sor a beütemezett munkálatokra, onnan elvettek, és máshová irányították.

Albert Álmos polgármester elmondta, néhány frissen befejezett beruházás költségvetés-kiigazítást igényel. Ennek megfelelően 50 000 lejt hagytak jóvá a városi kertészet átszervezésére, ugyanennyit a Grigore Bălan és a Dália utca kereszteződésében levő park kialakítására. Bajcsi Tibor tanácstag felhívta a figyelmet, hogy a közelben levő taxiállomás miatt sokan az amúgy szép parkocskán át közelítik meg a kocsikat, s kár lenne a munkáért meg a befektetésért, jó lenne valamit tenni a jelenség ellen.

A közfejlesztési fejezetben a vérközpont felújítására szánt közel 400 000, valamint a közös temetőben levő hősök emlékművének restaurálására előirányzott 100 000 lejt kivitelező vállalkozó hiányában, továbbá a Mikes Kelemen utcai, fiataloknak szánt tömbház közművesítésére félretett 50 000 lejt átcsoportosították. 33 000 lejt az új sportcsarnok körüli terület rendezésére, 100 000 lejt a szépmezői ingatlan átíratására, 55 000 lejt három útkereszteződés villanyrendőrrel való felszerelésére szánnak: az 1918. December 1. út és a Sport utca, a Grigore Bălan és az Olt, valamint a Csíki, és a Templom utca találkozásában. Több mint 110 000 lejt a Cigaretta utca korszerűsítésére utaltak, s egyirányúsításával félig tehermentesítették a Gyár utcát, a polgármester reményei szerint a Gyár utcaiak panaszát ezzel orvosolták. Ezenkívül 85 000 lejt fordítottak a Szemerja negyedi, nemrég átadott 39 lakrészes tömbház területrendezésére. Albert Álmos hozzáfűzte, így kellene kinéznie minden tömbháznak, itt parkolók is vannak, meg a gyerekek is nyogodtan játszhatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4483
szavazógép
2007-07-28: Világfigyelő - Mózes László:

Röviden

Munkácsy-kiállítás Munkácson
Munkácsy Mihály műveiből nyitott meg kiállítást tegnap Munkácson, a festőművész szülővárosában Viktor Juscsenko ukrán elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kiállításnak a magyar történelemben oly nagy szerepet játszó Munkácsi vár ad helyet.
2007-07-28: Közélet - Fekete Réka:

Az oltszemi kastély és száz gyermek sorsa

A visszaszolgáltatás utolsó szakaszához érkezett oltszemi Mikó-kastély jövőjét egyféleképpen képzeli el a megyei önkormányzat, és másként a jelenleg benne működő kisegítő iskola, valamint az állami gondozott gyermekek otthona vezetősége.