Tájképek Árkoson

2007. június 2., szombat, Közélet
Makkai János türelemmel, kitartással felépítette saját jelbeszédét, stílusát, a színek örömében való gondolkodást — mondta tegnap délután Árkoson az Istálló Galéria legújabb képzőművészeti kiállításának megnyitóján Csortán Ferenc.

A kolozsvári alkotó — aki egyébként bányamérnökként kereste kenyerét — festményeit, grafikáit hozta el Sepsiszentgyörgy szomszédságába, tájképeinek ,,csodálatos, gazdag elemei" a Zsil völgyéből, illetve a környékbeli hegyek látványából adódnak össze. Csortán nagy meglepetésként emlegette a grafikák megjelenését, a most kiállított anyagot pedig ,,harmóniáról, egyensúlyról, rendről szóló szép képi üzenetként" ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A kiállításmegnyitó gyermeknapi mozzanataként a jelen lévő apróságok krétát ragadhattak, s kőre rajzolgatva próbálgathatták tehetségüket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2007-06-02: Közélet - Szekeres Attila:

Gyerekvilág Székelyföldön

Gyermeknapra időzítve, tegnap megnyitották a Székely Nemzeti Múzeum néprajzi alapkiállításának első termét, mely a székelyföldi gyermek útját követi a fogantatástól a közösségbe való besorolódásáig, és természetesen gyerekjátékok tarkítják a tárlatot.
2007-06-02: Közélet - Iochom István:

Első alkalommal Kézdiszentkereszten

A kézdiszentkereszti általános iskola, a községháza és a rendőrőrs tegnap első alkalommal szervezett közös gyermeknapot.