Gyerekvilág Székelyföldön

2007. június 2., szombat, Közélet
Gyermeknapra időzítve, tegnap megnyitották a Székely Nemzeti Múzeum néprajzi alapkiállításának első termét, mely a székelyföldi gyermek útját követi a fogantatástól a közösségbe való besorolódásáig, és természetesen gyerekjátékok tarkítják a tárlatot.

Vargha Mihály múzeumigazgató kiemelte, az intézmény életében első ízben történt látványtervezés, Damokos Csaba designer elképzelése szerint rendezték be a termet, a forgatókönyvet Szőcsné Gazda Enikő és Demeter Éva muzeológusok állították össze. Az igazgató reményét fejezte ki, a kiállítás hozzájárulhat ahhoz, hogy a műanyag játékokon felnövő gyerekek visszatérjenek a természetes anyagokból készített játékokhoz. A kiállítás előkészítésekor olyan tárgyak is kerültek elő a raktárakból, amelyeket évtizedek óta senki nem látott, egy részük a Jóbarát egykori gyermeklap Síppal, dobbal című játékkészítő kezdeményezésére került a múzeumba.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2416
szavazógép
2007-06-02: Közélet - Hecser László:

Mikor diákok diktálnak

A Baróti Szabó Dávid Középiskolában tegnap a diákság átvette a vezetést, s osztályharcot hirdetett, így a tanulás és felelés helyett a tehetség, erő, fantázia, általános műveltség és a sportokban való jártasság vált meghatározó fontosságúvá.
2007-06-02: Közélet - Mózes László:

Tájképek Árkoson

Makkai János türelemmel, kitartással felépítette saját jelbeszédét, stílusát, a színek örömében való gondolkodást — mondta tegnap délután Árkoson az Istálló Galéria legújabb képzőművészeti kiállításának megnyitóján Csortán Ferenc.