A múlt hétAzok a piszkos anyagiak - Kuti János

2009. március 10., kedd, Közélet

Nálunk senki sincs megelégedve a saját fizetésével. Ez a szép (mák)virágocska, Floricel Achim, a kém sem. Ezért fogott neki eredményesen hazát árulni. Mentségére szolgáljon, hogy nehéz gyerekkora volt.

A gyerek időközben jobb anyagi körülmények közé került, mert két háza, két autója és már második felesége is van, de bokros kémkednivalói miatt még nem tudott szülein segíteni. Nagy szenzáció nálunk ez a rém kémügy. Kémünk úgy ömlesztve szállította a hadi titkokat. Bár a történet nagyon zavaros, azért tanulságos. Ukrajnának kémkedtek a bolgár szomszéddal együtt. Ukrajna NATO-tag akar lenni. Lehet, hogy azért kérték meg Zikolovot, hogy szerezzen be néhány dolgot a NATO-ról. Hadd tudják, mi vár reájuk. Ennek a bolgárnak barátja lévén a mi honfitársunk, szolgáltatott is néhány adatot. De lehet, hogy azok is hamisak voltak. Ugyanis a mi hírszerzésünk azt mondja, hogy már négy éve figyelik a két barátot. Ha figyelték és látták, akkor mostanig miért nem leplezték le őket? Lehet, hogy csupa érdektelen és hamis adatot juttattak volna Achim kezébe? Most folyik a kiutasításosdi. A katonai attasék szolgálati feladata a kémkedés. Az ukrán attasét mégis kiutasították. Errefel az ukránok is hazaküldték két diplomatánkat. Vajon ők is kémkedtek a NATO-nak? A mi Mata Háry Jánosunk letöltötte a számítógépről az adatokat, és pici kütyürüjével kivitte a katonai alakulattól. Lehet, olyan katonai titkok voltak, hogy hány bakának 46-os a lába. A mi kémünk bizonyosan nem akart rosszat. Gyenge anyagi helyzetére való tekintettel tette a dolgát, a kémkedést. Ha azért fizették meg! Mert az információkért kapott némi aprópénzt. 800—1000 eurót. De nem csak a mi kémünk nem volt megelégedve fizetésével, hanem a köztisztviselők sem. Sajnos, ők nagy dolgokat nem tudnak hazavinni és jó pénzért eladni másnak. A munkát vigyék haza, amikor pont az nincs megfizetve? Vagy mit vihet haza egy tanár a dolgozatfüzeteken kívül? Az orvos meg mit vigyen haza? A kórházban felszedett náthát vagy egy frissen kidobott vakbelet? Sebastian Oprescu, a Köztisztviselők Országos Szakszervezetének elnöke megmondta: ,,a korlátozások miatt nem kizárt, hogy az alkalmazottak kénytelenek lesznek csúszópénzt elfogadni". Ez a beszéd! És ez a megoldás! Immár nem kell a költségvetésből fizetésemelést adni. Szóval, a fizetést csak azért kapják, hogy ott vannak. Aztán hogy megoldják problémáinkat, azért majd csúszópénzt kell fizetnünk. Mindenki jól jár. A hatóságokhoz felforduló gondját orvosolják, a köztisztviselő meg megkapja fizetéspótlékát. A tanár csak meghallgatja a tanulót, de ha nem kap prémiumot az osztálytól, akkor nem adja le a leckét. Az orvos csak meghallgatja a beteget, de nem gyógyít, ha nem kapja meg a csúszót. Ez így egészen jó lesz! Csak törvényesen kellene szabályozni. Követni kellene, hogy egy hónap alatt ki mennyit inkasszál. Ha túl sokat kapna, akkor a többletet le kellene adnia az állampénztárba. Azt meg szét lehetne osztani a többiek között.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2009-03-10: Közélet - x:

Biztatott és bírált Băsescu

A gazdasági válságról, hatá­sainak csökkentéséről, külföldi hitel felvételének szükségességéről, a politikai osztály felelősségéről beszélt Traian Băsescu államelnök tegnap délután a parlament két házának plénuma előtt. Felszólalásából nem hiányzott az előző kabinet bírálata sem.
2009-03-10: Belföld - x:

Hírsaláta

BĂSESCU A MAGYAROK KEGYEIT KERESI? Sokan, köztük Bogdan Olteanu liberális vezető, a képviselőház korábbi elnöke is úgy véli, s ennek a sajtóban is hangot ad, hogy Băsescu a magyarok szavazataira vadászik, gyakori székelyföldi látogatásait is e célból szervezi. Szerinte 2004-ben is a magyarok voltak a mérleg nyelve. Olteanu szerint az RMDSZ nagy politikai hibát követett el, amikor a 2008-as parlamenti választásokat követően átállt Traian Băsescu és a demokrata-liberálisok oldalára. (Gardianul)