Csonka a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

2007. június 2., szombat, Közélet
A város vezetőtestülete tegnaptól hivatalosan is csak húsz tagot számlál, miután az önkormányzat elfogadta Alina Drincă lemondását.

A 2004-es helyhatósági választáson a Szociáldemokrata Párt tagjaként a helyi tanácsba jutott képviselő gyereknevelés okán már bő egy éve nem vesz részt az önkormányzat munkájában, lemondását most összeférhetetlensége tette szükségessé, időközben ugyanis köztisztviselői álláshoz jutott a prefektúrán. A testület következő soros ülésén iktatja be soraiba a szociáldemokraták listáján következő jelöltet.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2007-06-02: Közélet - Iochom István:

Új tornaterem Kézdiszentléleken

A Baumaister cég alkalmazottai az utolsó simításokat végzik az Apor István Általános Iskola és a sporttelep közelében kormánypénzből finanszírozott új tornaterem épületénél.
2007-06-02: Közélet - Simó Erzsébet:

Épp csak döcög közéletünk szekere

Az önkormányzatok, helyi városi és községi tanácsok döntési joggal rendelkeznek a település ügyes-bajos dolgaira vonatkozó határozatok elfogadásában. Ennyi esztendő után azt hihetnők, e kis testületekben a közérdek, a város, község vagy falu haladása a legfontosabb, s ez a cél a tanácstagokban fölülírja pártbeli vagy etnikai hovatartozásukat. De Kovásznán nem így van, a város független polgármestere nehezen boldogul a tanáccsal.