Hírsaláta

2009. március 21., szombat, Belföld

SZÁMÍTÓGÉPPEL A PENTAGONBA. Egy iaşi-i hackernek két évvel ezelőtt sikerült feltörnie a Pentagon egyik szerverét. Az akkor még csak 21 éves fiatal titkos információkat töltött le az amerikai védelmi minisztérium adataiból. Az amerikaiak 2006-ban hamar észrevették a támadást, az informatikai szakemberek azt állították, hogy Eduard Lucian Mândru kihasznált egy biztonsági rést, és trójai típusú vírussal fertőzte meg az egyik szervert. Így könnyen hozzáfért a hadsereg belső információinak egy részéhez, továbbá a megfertőzött számítógépeket is tudta irányítani. A hacker utáni kutatást megnehezítette, hogy a japán szervereken keresztül kapcsolódott a Pentagon gépeire, és nagyon kevés nyomot hagyott maga után. Az amerikai és román hatóságok pont akkor törtek be a hacker otthonába, amikor adatait törölte a számítógépéről. A fiatal férfit huszonkilenc napos előzetes letartóztatásba helyezték, tetteiért akár tizenkét év börtönt is kaphat. (antena3.ro)

HÍVJANAK ÖSSZE ÚJ ORSZÁGOS TANÁCSOT. A Magyar Polgári Párt (MPP) alapszabályzata megsértésének tartja Thamó Csaba Hargita megyei elnök a szombaton lezajlott Országos Tanács összehívásának módját, valamint a meghívottak küldötté nyilvánítását. Emiatt arra kéri Szász Jenő pártelnököt, hogy fontolja meg egy újabb Országos Tanács összehívását. Thamó cáfolja az Országos Elnökség ama állítását, miszerint megyei szervezetek 425 személyt delegáltak. ,,Csak 142 küldött volt jelen, ezt a jegyzőkönyv is bizonyítja. Aggályosnak tartom továbbá, hogy a meghívottak eleve küldötteknek járó kitűzőt kaptak, és a levezető elnökség az erre vonatkozó átminősítő szavazáskor — szabálytalan módon — elmulasztotta a szavazatok megszámolását" — áll Thamó nyilatkozatában. (Transindex)

BAKSIS MIKIN A SOR. A szenátus plénumának kell döntenie arról, hogy engedélyezi-e Şerban Mihăilescu (közismert gúnynevén Baksis Miki) szenátor ellen bűnvádi eljárás indítását, vagy sem, miután a szenátus jogi bizottsága nem tudott állást foglalni a kérdésben. Mihăilescut azzal gyanúsítják az ügyészek, hogy Adrian Năstase kormányának főtitkáraként tizenegy vadászfegyvert fogadott el volt tanácsadójától, Fănel Păvălachétól, hogy a volt kormányzati tanácsos funkciójában maradhasson. A demokrata párti Iulian Urban bírálta a Nemzeti Liberális Párt és az RMDSZ szenátorait, akik hiányoztak a bizottsági ülésről. Mint hangsúlyozta, a két pártnak majd a plénumban kell világosan állást foglalnia a Mihăilescu-ügyben. (hirek.ro)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2009-03-21: Közélet - x:

A bankok, a bankrablók és a nagypolitika (Jegyzet) - Magyari Lajos

Kies hazánkban oly mély és számtalan gyökerű a minden rendű és rangú korrupció és a véle társuló közbűntényes és intellektuális bűnözés, hogy az ember lassan már azt sem hiszi el, hogy a bankrablók, a pénzbeváltókat és zálogházakat fosztogató fegyveres és álarcos banditák azok az igazi bankrablók lennének, kiket ,,nagy erőkkel üldöz a rendőrség", hanem egyre inkább hajlamosak vagyunk arra hajlani, hogy legalább a cinkosaik belülről irányítják őket, s látják el éceszekkel.
2009-03-21: Belföld - x:

Belföldi hírek - Demeter J. Ildikó

Winkler és Sógor a jelöltlistán
Az RMDSZ Winkler Gyulát és Sógor Csabát indítja a Magyar Összefogás Listájának második és harmadik befutó helyén — jelentette be Markó Béla szövetségi elnök tegnap Marosvásárhelyen, a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) ülését követően. Az RMDSZ döntéshozó testülete a választási kampányt érintő szervezési kérdések mellett rangsorolta az első helyeket az európai parlamenti választási listán. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal (EMNT) kötött megállapodás értelmében a Magyar Összefogás Listájának első helyén Tőkés László lesz, a negyedik helyre szintén az EMNT jelöl majd személyt, az ötödik Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, az ifjúsági mozgalom képviselője, a hatodik Horváth Anna volt államtitkár, jogász-közgazdász, a hetedik Csutak István integrációs és régiópolitikai szakértő, a nyolcadik hely ismét az EMNT-t illeti meg, a kilencediken pedig Szabó Károly volt szenátort indítják.