Ingyenes internet-hozzáférés

2007. június 2., szombat, Közélet

A román fővárosban ingyenes internetövezetet hoz létre az önkormányzat.

Aki járt külföldön, tapasztalhatta: hasonlóra a nyugati félgömbön nagyon sok példa van, a jóléti államokban már-már állampolgári jogon jár az ingyenes internetkapcsolat, egy-egy hordozható laptop birtokában a kisebb városokban is könnyen kapcsolatba lehet lépni a világhálóval minden külön térítés nélkül.

Az internetben rejlő lehetőség így a mindenki által élvezhető javak közé kerül, a kommunikációs közeg olyanná válik, mint a levegő. A kapcsolati háló átfogja a földgolyót, az egyén elszigeltsége úgyszólván megszűnik.

Mondom, a főváros központjában kívánja ezt megteremteni a hatóság, nyilván, az ott található intézményeknek és az ott lakóknak, a két egyetemnek és diákságuknak is szántan. De nem úttörő próbálkozásról van szó helyileg sem, a százat meghaladja azoknak a zónáknak a száma Bukarestben, ahol az internetes hozzáférés már ingyenes.

Én nem tudom, kinek milyen elvárása van még például Sepsiszentgyörgy vagy Kézdivásárhely önkormányzatával szemben, de én nem hallgatnám el ezt az igényemet. Nem hinném, hogy magamra maradnék vele.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4172
szavazógép
2007-06-02: Közélet - Farkas Réka:

Băsescu az autonómia ellen

Az RMDSZ mondjon le mindenféle autonómiatámogatásról, a népszavazás eredményei azt tükrözik, hogy a romániai magyarság nem mozgósítható ilyen céllal, nem radikalizálható, sokkal fontosabbnak tartja a korrupcióellenes küzdelmet — ezt mondta Traian Băsescu államfő hétfőn a Cotroceni-palotában az RMDSZ vezetőivel folytatott tárgyaláson, állítja az ott jelen levő Márton Árpád képviselő.
2007-06-02: Közélet - Magyari Lajos:

A nagy szemforgatósdi (Dohányzásellenes világnap)

Nicolăescu egészségügyi miniszter bejelentette: az eddigieknél sokkal szigorúbban fognak cselekedni a dohányzás visszaszorításában.