Hírsaláta

2009. április 10., péntek, Belföld

SOK A JELENTKEZŐ — KEVÉS A HELY. Nem csak Gigi Becali akar bejutni az Európai Parlamentbe — ő történetesen egykori halálos ellenfele, C. V. Tudor pártlistáján —, de függetlenként Elena Băsescu kisasszony mellett próbálkozik Mihaela Mihai és Paul Abraham rendőrtábornok is. Már jelentkeznek az államelnöki székre vágyók is, egyik Miron Cozma börtönjárt bányászvezér, a másik Radu Duda színész, Mihály király Margareta nevű lányának Radu hercegként ismert férje. (ziare.com)

HA ELFOGADJÁK, OLCSÓBB LESZ. Egyharmadával is olcsóbbak lehetnek a hipermarketekben forgalmazott hazai élelmiszerek, ha a kereskedelmi tevékenységeket szabályozó etikai kódexet a parlament is elfogadja. E szerint a hipermarketek nem tilthatják meg a termelőknek, hogy más forgalmazóknak is eladják a termékeiket, és megszüntetnek több illetéket is, amelyet a nagy áruházak róttak ki. A kódexet a kormány elfogadta, de a parlamentnek is meg kell szavaznia ahhoz, hogy életbe lépjen. (Realitatea)

ITTHON NEM KELENDŐ A DACIA. A Dacia belföldi eladásai 59,5 százalékkal estek az idei év első harmadában. 2007 hasonló időszakában 21 475 járművet értékesítettek. Idén márciusban 44 százalékkal csökkent az eladás tavaly márciushoz képest, de így is több autó kelt el, mint februárban. A kontinensen Franciaországban és Németországban adták el a legtöbb Daciát, míg Románia a cég harmadik legnagyobb felvevő piacának számít. (Adevărul)

HÁROMSZÁZEZREN KÉSZÜLNEK HAZA. A Munkaügyi Minisztérium becslése szerint év végére a külföldön dolgozó 2,5 millió románból mintegy 250—300 ezren térhetnek haza. A tárca hamarosan közvélemény-kutatást végez az Olaszországban és Spanyolországban dolgozó románok körében, hogy világos képet kapjon az ottani munkanélküliségről. Majdnem biztosra vehető, hogy rövid időn belül a külföldön dolgozó románok tíz százaléka a gazdasági válság miatt haza fog térni. (RTV)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1486
szavazógép
2009-04-10: Máról holnapra - x:

Nagypénteki gondolatok — Incze Zsolt református lelkész

A világtörténelemben nagyon sok halálesetet tartanak számon. Naponként szembesülünk hátborzongató gyilkosságokkal, egyenes adásban látjuk azokat a kegyetlen cselekedeteket, amelyek minden jóérzésű embert megrendítenek. De kétezer éve, ismételten, Jézus halálának rendkívülisége megindít minden keresztyén embert.
2009-04-10: Belföld - x:

Belföldi hírek - Farkas Réka

Jóváhagyták a hitelfelvételt
A kormány megkapta a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) az elvi beleegyezést arra, hogy megkösse a hitelfelvételről szóló egyezményt — jelentette be Emil Boc kormányfő tegnap. Mint elmondta, a szándéknyilatkozatot április közepén véglegesítik, és a Nemzetközi Valutaalap vezetősége várhatóan május 4—5-én hagyja jóvá a dokumentumot.