LovassportSepsiszentgyörgyre került a Balkán-bajnoki cím

2007. augusztus 6., hétfő, Sport

A Sepsiszentgyörgyi Szent György Lovasklub igen hatékony, áldozatkész közreműködésével a Sepsiszentkirályban augusztus 3—5 között megrendezett lovastusa Balkán-bajnokság a Szent György Lovasklub ragyogó sikerével ért véget.

A lovasklub versenyzője, Monica Holdiş nyerte ugyanis a Balkán-bajnokság egyéni számát, és Monica tagja a szintén Balkán-bajnok csapatnak. S hogy ezzel még ne legyen vége a lovasklub sikereinek, hadd mondjuk még el azt is, hogy a csapat harmadik tagja, a négyfalusi Irimia Constantin a lovasklub Luptător nevű lovával versenyzett, a Nor névre hallgató saját lova betlizett.

Nos, ennyit bevezetőben. Most pedig nézzük a háromnapos viadal részeredményeit is. A verseny a műlovaglással indult, és sepsiszentgyörgyi sikerrel, hiszen a legjobb teljesítmény (56,19 p.) Monica Holdiş nevéhez fűződik, közel hat ponttal bizonyult jobbnak, mint a bolgár Szvetlin Ivanov (62,03 p.), és teljes tíz ponttal, mint a második bolgár, Nikolaj Aszevov (66,19 p.).

Monica a tereplovaglásban folytatta jó szereplését, hibátlan teljesítménnyel ment végig a sok-sok akadállyal teletűzdelt pályán, akárcsak a bolgár Aszevov. Rajtuk kívül mindenik lovas pontozott, a bolgár Terziev 2,4, a román Viorel Bubău és Irimia Constantin 4—4 ponttal. Hat ló és lovas került kizárásra. Két szám után Monica Holdiş állt az élen a két bolgár, Szvetlin és Aszevov, valamint a román Bubău előtt. Csapatban pedig Románia az első Bulgária és Törökország válogatottjai előtt.

Következett a mindent eldöntő utolsó versenyszám, a díjugratás. A nagyszerűen előkészített pályán az akadályok verésével indult a viadal. Bubău például 16, Nemes Călin 7, Luca Ruxandariu 9, a bolgár Iszkarov 29 pontot összesített, az ifjúsági Csibi Loránd pedig a kizárás sorsára jutott, mert lova két akadály vételét is megtagadta. Ezután következtek a nagy menők s természetesen a hibapont nélküli teljesítmények. Elsőként a bolgár Szvetozar Szlavcsev neve mögé került oda a 0 hibapont, aztán jött honfitársa, Szvetlin, a mi Holdişunk és végül a mi lovunk, Luptător (Irimia Constantinnal a nyergében). Ez azt jelentette, hogy Monica Holdiş megőrizte elsőségét, rajt-cél győzelmet aratva. S mert pároson szép az élet, a győztes csapatnak is tagja, egy csapásra tehát két ,,legyet ütött", két aranyérmet szerzett.

A sepsiszentkirályi Balkán-bajnokság dobogósai:

egyéni:

1. és Balkán bajnok Monica Holdiş (Románia, Piticu nevű lovával) 56,19 pont

2. Ivanov Szvetlin (Bulgária, Sakramento n. l.) 62,03

3. Szvetozar Szlavcsev (Bulgária, Taver n. l.) 68,37

csapat:

1. és Balkán-bajnok Románia (Monica Holdiş Piticuval, Irimia Constantin Luptătorral, Viorel Bubău Aramisszal, Luca Ruxandariu Trigger Happyvel)

2. Bulgária (Ivanov Szvetlin — Sakramento, Nikolaj Aszevov — Nilma, Szvetozar Szlavcsev — Taver, Iljan Iszkarov — Galeria Efiza)

3. Törökország (Mustafa Sahin — Melankoli, Serdar Koc — Vezir, Firgan Deliormanli — Wagner de l’Escaut, Oktay Kopru — Akrundus)

ifjúságiak:

1. és Balkán-bajnok Szlavi Terziev (Bulgária, Gama n. l.) 75,92

2. Luca Ruxandariu (Romá­nia, Trigger Happy n. l.) 96,76.

A verseny után érkezett meg Traian Băsescu államelnök saját maga vezette gépkocsiján. Becsületére váljon, csendben, egyszerű emberként jött, rendőri kíséret és felhajtás nélkül.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 967
szavazógép
2007-08-06: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, testvér, nagymama, rokon,
JÓNÁS LAJOSNÉ
NYISZTOR ANNA
életének 75., özvegységének második hetében 2007. augusztus 4-én elhunyt.
Temetés 2007. augusztus 6-án 14 órakor lesz a bodoki családi háztól.
A gyászoló család
2503393
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Székelyföld Kerékpáros Körversenye (Kerékpározás)

Hargita és Kovászna megye tanácsa, a csíkszeredai városi tanács és polgármesteri hivatal, a Hargita megyei sportigazgatóság, valamint a Csíki Intersport SC közös szervezésében kerül sor augusztus 9-én a csíkszeredai egyéni időfutammal (prológgal) rajtoló, négyszakaszos Székelyföld Kerékpáros Körversenyre — tudtuk meg Csíki Andrástól, Hargita megye sportigazgatójától.