KerékpározásSzékelyföld Kerékpáros Körversenye

2007. augusztus 6., hétfő, Sport

Hargita és Kovászna megye tanácsa, a csíkszeredai városi tanács és polgármesteri hivatal, a Hargita megyei sportigazgatóság, valamint a Csíki Intersport SC közös szervezésében kerül sor augusztus 9-én a csíkszeredai egyéni időfutammal (prológgal) rajtoló, négyszakaszos Székelyföld Kerékpáros Körversenyre — tudtuk meg Csíki Andrástól, Hargita megye sportigazgatójától.

A 2. szakasz érinti megyénket, hiszen a Csíkszereda—Tusnádfürdő—Sepsiszentgyörgy—Kézdivásárhely—Nyergestető—Csíkszereda vonalon gurul végig a nemzetközi mezőny (magyar, szlovén, bolgár, román kerékpárosokkal), mely 10-én 10 órakor rajtól Csíkszeredában. Sepsiszentgyörgyön és Kézdivá­sárhelyen is lesz egy-egy részhajrá.

A 3. szakasz: Csíkszereda—Gyergyószentmiklós—Parajd—Székelyudvarhely—Csíkszereda.

A 4. szakasz: Csíkszereda utcáin amolyan kritériumverseny lesz, minden harmadik körben pontoznak a versenyzők.

Nagyszerű kezdeményezés. Kívánjuk, hogy váljon hagyományossá, s érintse Erdővidéket, Kovásznát is, hogy teljesebb legyen a körverseny.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Sepsiszentgyörgyre került a Balkán-bajnoki cím (Lovassport)

A Sepsiszentgyörgyi Szent György Lovasklub igen hatékony, áldozatkész közreműködésével a Sepsiszentkirályban augusztus 3—5 között megrendezett lovastusa Balkán-bajnokság a Szent György Lovasklub ragyogó sikerével ért véget.
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Új egyesület alakult Sepsiszentgyörgyön (Labdarúgás)

A mélypontra jutott labdarúgásunk megtette első lépését a kikászálódás érdekében. Három volt labdarúgó: Ion Diaconu, Sebestyén Dénes és Marian Tudoran megalakították a Jövő (Viitorul) Sportegyesületet. Az egyesület 6—13 év közötti gyerekekre alapoz. Tehát egészen lentről kezdi építeni az alapot. A bázisa az Elektró-stadion lesz.