Bajnokok vetélkedőjeSzentgyörgy legjobbjai

2007. június 4., hétfő, Sport
Szombaton este a megyeszékhelyi városi sportcsarnokban került sor az első alkalommal megrendezett Bajnokok vetélkedőre. A viadalon városunk nyolc legismertebb sportolója vett részt, aki tizenegy próbában mérte össze tudását, felkészültségét és állóképességét.

A megmérettetésen ott volt Dombi András kalandversenyző, a 23 éves Darvas Piroska, Szőcs Imre hegymászó — aki a mezőny legidősebb tagja volt a maga 36 esztendőjével, a 22 éves egykori gyeplabdázónk, Jakab Benke Hajnalka, a B-osztályos férfi kosárlabdacsapatunk kapitánya, Palkó Róbert, az A-osztályos női kosárlabda-együttesünk 22 éves játékosa, Sándor Emőke, a labdarúgó III. ligában szereplő sepsiszentgyörgyi Transkurier egyik legjobb játékosa, Bende Lajos, szuperligás női kézilabdacsapatunk remek hálóőre, Zerkuláné Bodor Enikő. A tizenegy feladatból álló ,,akadálypályát" az nyerte meg, aki a legrövidebb idő alatt tudta ezt teljesíteni, és ő kapta meg az első sepsiszentgyörgyi Sportnapok Bajnokok vetélkedőjének ,,babérkoszorúját". Az első versenyszámban a résztvevők gyeplabdatudásukat kellett bizonyítsák, második próbában a versenyzőknek egy, a kapura kifeszített, lyukas vásznon át kellett megzörgetniük a hálót, a harmadik számban kosárlabdázniuk kellett sportolóinknak, ezt követte az ugrókötelezés és kötélmászás, valamint a kerékpározás. A hetedik próba egy kis ügyességi és állóképességi szám volt, amit kapufára dobás váltott fel bokszkesztyűben, utána jött a bukfenc, gerendán való ,,séta", és a legvégén, befejezésként következett a hason kúszás. Az eredmények: 1. Sándor Emőke (2:02 perc), 2. Darvas András (2:12), 3. Palkó Róbert (2:14), 4. Bende Lajos (2:15), 5. Szőcs Imre (2:18), 6. Jakab B. Hajnalka (2:26), 7. Darvas Piroska (2:35), 8. Zerkuláné Bodor Enikő (2:49).

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1283
szavazógép
2007-06-02: Közélet - Ferencz Csaba:

Beföldi hírek

Gyermeknap politikusokkal
Az egyre gyakrabban előforduló iskolai erőszakra hívta fel a figyelmet a tegnapi gyermeknapon Traian Băsescu államfő, aki úgy vélte, a romániai oktatási intézményekben valójában sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy azt a média tükrözi. A sajtó ugyan felkapott az elmúlt hónapokban néhány hatalmas botrányt kiváltó iskolai verekedést, amikor diákokat vagy tanárokat hagytak helyben, Băsescu szerint azonban az interneten megtekinthető felvételek tükrözik leghívebben, mekkora méreteket öltött az agresszivitás a romániai gyermekek körében.
2007-06-04: Sport - Áros Károly:

Győzött a Kós Károly Iskolaközpont (Kosárlabda)

Arad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy öregfiúcsapatai, valamint Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy ifjúsági korosztályú együttesei vettek részt a Váncsa Albert szervezte kosárlabdatornán, melyre a Mikes Kelemen Főgimnázium Bogdán Antal Termében került sor.