LabdarúgásRajt előtt

2007. augusztus 6., hétfő, Sport

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szombaton megtartotta a soros közgyűlését, amelyen a hamarosan kezdődő 2007—2008-as futballidénnyel kapcsolatos problémákat vitattak meg a találkozóra összegyűlt IV. ligás és a megyei bajnokságban szereplő csapatok képviselőivel.

Veres Gyula, a szövetség elnöke elmondta, hogy az elmúlt idényben megközelítőleg négyszáz mérkőzést játszottak le Háromszéken (az egykori C-osztályban és a megyei pontvadászatban), és csupán három komolyabb büntetést kellett nekik kiróniuk: a IV. ligában felfüggesztették az illyefalvi focipályát, a megyei bajnokságban pedig Papolc és Kézdiszentkereszt jutott ugyancsak erre a sorsra. A sárga lapok negatív rangsorát Szentlélek vezeti (76 sárga lap), második a KSE (75), harmadik Bodok (68), míg a tabella másik végét Papolc (36), Kilyén (35) és Mikóújfalu (32) foglalja el. A 2006—2007-es idényben a legtöbb sárga lapot az uzoni Iulian Butnaru gyüjtötte be, szám szerint tizenkettőt. A piros lapoknál ,,egy picit jobb" a helyzet: a két legtöbbször bűntetett csapat Gelence és Szentlélek volt (10—10 piros lap), a ,,dobogót" pedig Nagyborosnyó (6) zárja.

A IV. ligás csapatok képviselői megegyeztek abban, hogy a soron következő új futballidény nem augusztus 11—12-én rajtól, hanem egy héttel később, augusztus 18—19-én, a 2007—2008-as szezon pedig május 26-án fog befejeződni. A megyei bajnokságból feljutott Kilyén nem vállalta a IV. ligás szereplést, helyét a sepsiszentgyörgyi Transkurier vette át (a piros-fehérek nem indulnak a III. ligában, s így két évig nem vehetnek részt a felsőbb osztályba jutásért kiírt selejtezőn). A két hét múlva rajtoló IV. ligás bajnoki idényre a következők neveztek be: Dálnok, Szentlélek, Mikóújfalu, Zágon, Bodok, Bardoc, Barót, Gelence, Ozsdola, Csernáton, Illyefalva, Hidvég, KSE, Szentkatolna, Szitabodza és a Transkurier. A bajnoki mérkőzéseit Bodok, Barót, Illyefalva, Hidvég, KSE, Mikóújfalu, Transkurier szombaton játssza le, Zágon, Bardoc, Gelence, Ozsdola, Szentkatolna, Szitabodza és Dálnok pedig vasárnap lép majd pályára. A csernátoni és a szentléleki gárda képviselői egy későbbi időpontban jelentik be, hogy a hétvége melyik napján csapnak majd össze ellenfeleikkel. Az első forduló mérkőzé­sei: Bardoc—Zágon, Szitabodza—Ozsdola, Hidvég—Transkurier, Gelence—Bodok, Mikó­újfalu—Szentlélek, Dálnok—Szentkatolna, Illyefalva—Barót, Csernáton—KSE.

A megyei futballbajnokság augusztus 25-én debütál, a sorsolásra pedig egy nappal korábban kerül sor. Jelen pillanatban 14 együttes részvétele biztos (Zabola, Uzon, Kézdiszentkereszt, Szotyor, Nagyborosnyó, Bölön, Papolc, Kommandó, Bereck, Kőröspatak, Tamásfalva, Réty, Maksa, Kilyén), a háromszéki szövetség pedig további két gárda szereplésére is számít (előreláthatóan Torja, valamint Barátos és Telek közös csapata egészíti ki a megyei bajnokság mezőnyét).

Mindkét küzdelemsorozatba az átigazolási időszak augusztus 30-én jár le.

A közgyűlésen arról is született döntés, hogy a nagy csapatokat az ősztől nem büntetik az ifjúsági együttesek ,,félrelépései" miatt. Ha egy ifi gárda valamilyen ok miatt kihagy egy találkozót, azt 3—0-ra veszíti el, és még pénzbírságban is részesül. A találkozón szó esett a focipályákról is. Veress Gyula véleménye szerint a IV. ligában nincsenek különösebb gondok, a megyei bajnokságban viszont több helyen is van, amit mégoldani (kerítés, öltözők).

Gyülekező

Augusztus 7-én 17 órától a háromszéki sípmestereknek tartanak eligazítást a sportigazgatóság gyűléstermében. A jelenlét kötelező.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 667
szavazógép
2007-08-06: Sport - x:

Találkoznak az egykori labdarúgók (Háromszéki Magyarok Világtalálkozója)

,,Háromszék székelymagyarsága a fogyó mennyiségi mutatót azzal szeretné ellensúlyozni — mondotta dr. Egyed Ákos —, hogy növeli kapcsolatait, lehetőségeit a szétszóródottak között. Ennek pedig legeredményesebb módja lehet a személyi találkozás, a régi baráti szálak felelevenítése, új baráti viszonyok, együttműködések szövődése."
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Dinamo—Vaslui 0—2 (I. liga)

Bombameglepetés!! Vagy talán a Lazio (ezt az olasz csapatot kapta a Dinamo ellenfeléül a Bajnokok Ligájában) okozta stressz hatása ez a sima 0—2? Tény, hogy a legmerészebb vaslui-i szurkolók sem gondoltak erre.