Háromszéki Magyarok VilágtalálkozójaTalálkoznak az egykori labdarúgók

2007. augusztus 6., hétfő, Sport

,,Háromszék székelymagyarsága a fogyó mennyiségi mutatót azzal szeretné ellensúlyozni — mondotta dr. Egyed Ákos —, hogy növeli kapcsolatait, lehetőségeit a szétszóródottak között. Ennek pedig legeredményesebb módja lehet a személyi találkozás, a régi baráti szálak felelevenítése, új baráti viszonyok, együttműködések szövődése."

E gondolatmenetbe szervesen illeszkedik be a mindenkori sepsiszentgyörgyi labdarúgók találkozója.

Nem lesz könnyű feladat időrendi sorrendbe felsorakoztatni a valós tényeket, megadni minden időszaknak a maga jelentőségét, a még élő labdarúgókat felkeresni, meghívni a sportbarátokkal való találkozásra, hogy meséljenek a múltról, az átélt élményeikről, a sikerekről, kudarcokról. Barabás Lajos, az egykori ,,aranycsapat" tagja 87 évesen vállalta, akárcsak a Pro Urbe-díjas, 82 éves Sinka Mózes, sok ideig a Textil meghatározó egyénisége, a válogatott balszélsője, Hajdu János (a szurkolók Janikája), az UTA sziklakemény hátvédje, Biró Gabi, a húsz év után B-osztályba visszatért csapat mestere, Publik Antal, a minden idők szentgyörgyi labdarúgásának egyik legjelesebb, legmeghatározóbb egyénisége, Goga György, a külföldön is megfordult Polgár László, Cseke István, Bodor István, a mai generáció képviselője, Bende Lajos és nem utolsósorban Hadnagy Attila, akire fenntartás nélkül elmondhatjuk: ő ma a város labdarúgósportjának zászlóvivője. Túl a labdarúgókon a játékvezetők is emlékezhetnek, gondolok itt Oláh József A-kategóriás bíróra.

Együtt, a mindenkori labdarúgók, valamint a szurkolók közösen emlékezünk — méltósággal és rendkívüli tisztelettel — az elhunytakra, azokra a csodálatos sportemberekre, akik szívvel-lélekkel szolgálták Sepsiszentgyörgy labdarúgását, hírnevet szereztek annak, és e hírnevet öregbítették.

Igyekszünk az egykori fényképek felhasználásával, a videofelvételekkel méltó emléket állítani labdarúgásunknak. Az augusztus 18-án 20 órára tervezett találkozót 17-én este megelőzi egy Kolcza-kerti állófogadás és 18-án délelőtt a városi stadionban megrendezendő gyerek-, ifjúsági és öregfiúmérkőzés-sorozat. Így lesz teljes a megemlékezés.

Szeretettel várunk minden sportbarátot, sportolót.

Siklódi Ferenc

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 431
szavazógép
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Franciaországi felkészülés után (Asztalitenisz)

Újra itthon a Dobolyi Aladár vezette Nagy Mózes Sportklub asztalitenisz-csapata. A kézdeiek a Ruani Mont Saint Aignan asztalitenisz-klub meghívottjaiként tölthettek egy hetet Franciaországban.
2007-08-06: Sport - Tibodi Ferenc:

Rajt előtt (Labdarúgás)

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szombaton megtartotta a soros közgyűlését, amelyen a hamarosan kezdődő 2007—2008-as futballidénnyel kapcsolatos problémákat vitattak meg a találkozóra összegyűlt IV. ligás és a megyei bajnokságban szereplő csapatok képviselőivel.