Szociális központ Bölönpatakon

2009. május 20., szerda, Közélet

Nyert a romáknak szánt bölönpataki multifunkcionális szociális közösségi ház pályázata a Román Fejlesztési és Szociális Alapnál — tudtuk meg Bölönben.

A pályázat összértéke 125 000 euró, 80 000 euró az építkezés, a többi a működtetést fogja szolgálni. A sokoldalúságot orvosi, pszichológusi, logopédusi, szociális szolgálat jelenti, lesz benne ebédlő, gyűlésterem stb. Látogatásunk alkalmával szemlézte a terepet a program központi koordinátora, hamarosan még lesz egy ellenőrzés, beadják a kérést az építkezési engedélyre, s indulhat az építkezés. Amint Bartha Pál Csaba, a községi tanács pályázatkészítéssel megbízott felelőse elmondta, a szociális létesítmény Bölönpatak központjában, tanácsi tulajdonban levő területen épül fel. A bölöni önkormányzat ezzel jelentős lépést tett a nagyszámú romaközösség integrálódásának útján. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1811
szavazógép
2009-05-20: Közélet - x:

Felsőlemhényben folytatódik az aszfaltozás

Az 577-es kormányrendelet alapján Lemhény község önkormányzata a felsőlemhényi öt kilométerből megmaradt két kilométeres útszakasz aszfaltozására 590 000 lejt kapott.