Rend lesz Szépmezőn

2007. augusztus 8., szerda, Közélet

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat, teljes jogú tulajdonosává válva a szépmezői telepnek, hozzáfogott a rendcsináláshoz. Az igen hosszúra nyúlt átmeneti helyzetet kihasználva sokan választották az önkényes honfoglalást.

A tömbházakban sem minden úgy van, ahogyan annak a papírok szerint lennie kellene, ezért a városháza bizottságot küldött a héten a helyszínre, mely összeveti a valós helyzetet az örökölt hivatalos állapotokkal — tudtuk meg Sztakics Éva alpolgármestertől. A városvezetőség feltett szándéka korrektül kezelni a szépmezői tömbházlakások ügyét, akinek szerződése volt, az természetesen maradhat lakásában, az üres lakrészeket viszont elsőbbséggel a telepen élőknek adják ki, hiszen részükről több lakásigénylési kérés is befutott már a városházára. A helyzetfelmérés után következik a szerződéskötés, a lakóktól minimális lakbért kérnek — olyan mértékűt, mint az állami alapokból épített lakások bérlőitől —, aztán el is adják azokat a lakrészeket, melyeket bérlőik meg szeretnének vásárolni. Az eladásokból befolyt összeggel kellene megoldani a tömbházak víz- és csatornarendszerének kiépítését, erre a terveket már megrendelte a városháza, a vizet a városi hálózatból kapják, a csatornázás esetében két lehetőség közül kell választani: a városi hálózatra rákötni, vagy Szépmezőn ülepítőt építeni.

De nem csupán a lakók háza tájára fér rá a rendcsinálás, a telepen épületet vagy területet bérlő vállalkozókkal is új szerződéseket kell kötnie az önkormányzatnak. Zajlik az egész telep telekkönyvezése, ezt követően az ésszerű felosztás következik, egy-egy épülethez hozzácsatolják a körülötte levő, hozzá tartozó telket is, és együtt adják majd bérbe hosszú távra. Illetve, ha a vállalkozó meg akarja vásárolni, az önkormányzat attól sem zárkózik el — szögezte le az alpolgármester.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4483
szavazógép
2007-08-08: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Nemet Verespatakra!

Végre egy határozott magyarországi kiállás a verespataki aranybányászat ügyében: Fodor Gábor és Korodi Attila magyar, illetve romániai környezetvédelmi miniszterelnök találkozóján kimondatott, hogy gátat kell vetni a ciántechnológiás aranybányászat uralgásának a Kárpát-medencében, mert ez nem román, magyar, szlovák, ukrán belügy, hanem a térség határokon átmutató környezeti problémája.
2007-08-08: Közélet - Fekete Réka:

Gyógyítani kell az egészségügyet is

Negyedik hónapja tart a rákbetegek korábbinál is súlyosabb gyógyszerkálváriája, és mert a kiegészítő kezelésekre ugyanabból a pénzkeretből kapják szereiket, amiből még másik három betegségcsoportot kellene gyógyítani, a gyógyszerkrízis tömegeket érint.