Kisrészvényesek kinyújtott tenyérrelHátrányos helyzetben a megye

2007. augusztus 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A központi részvényes-nyilvántartó augusztus elsejétől lehetővé tette, hogy a részvényeiket eladni kívánóknak ne kelljen hosszú kilométereket utazniuk vagy hónapokat igénylő postai úton kikérniük a kötelező kivonatot és bizalmas kódszámokat: az országban százötvenegy helyen (a nyilvántartó egységeinél és már a brókercégeknél is) kiadják a bizonylatot.

A háromszéki kisrészvényesek viszont nem örülhetnek, mindössze négy megye maradt hoppon, ahol nincs bár egy kivonatadásra jogosult brókercég, s ezek között vagyunk mi is.

Szőke Barna, a brassói Romintrade brókercég sepsiszentgyörgyi képviselője egyedüli Háromszéken, aki a kisrészvényesek papírjainak adásvételével is foglalkozik. Szerinte a helyzet azért bonyolultabb, mert a kivonatkibocsátás áfaköteles művelet, s nem mindenhol sikerült még intézni az átállás adóhivatali részét vagy beszerezni a szükséges nyugta- és számlatömböket. (incze)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1081
szavazógép
2007-08-08: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

Látványos felfutás az építővállalatnál (Háromszéki részvények a piacon)

Június utolsó adásvételi napján kimozdult a holtpontról a bukaresti tőzsdén kívüli piacon (Rasdaq) a sepsiszentgyörgyi volt megyei építővállalat utódjaként alakult Consic Rt. részvényeinek a forgalma.
2007-08-08: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Nettó befizetők vagyunk (Európai Unió)

Féléves uniós tagsága alatt több mint 200 millió euróval kevesebbet kapott Románia az Európai Uniótól, mint amennyit tagdíjként befizetett. A bejött pénz még az előcsatlakozási programok hozadéka, a csatlakozás után felhasználható strukturális alapokból eddig egy centet sem sikerült lehívni.