KerékpárMa rajtol

2007. augusztus 9., csütörtök, Sport

Csíkszeredában a Hargita és Kovászna megyei tanács, a csíkszeredai városi tanács és polgármesteri hivatal, a Hargita megyei sportigazgatóság, valamint a Csíki Intersport SC közös szervezésében sorra kerülő Székely Kerékpáros Körverseny. A csíkszeredai első szakasz egyéni időfutam — prológ, ha így ismertebb. A mezőny a város utcáin kerekezik, küzd a sárga mezért.

Megyénket a 2. szakasz érinti, hiszen a Csíkszereda—Tusnádfürdő—Sepsiszentgyörgy—Kézdivásárhely—Nyergestető—Csíkszereda vonalon gurul végig a nemzetközi mezőny (magyar, szlovén, bolgár, román kerékpárosokkal), mely 10-én 10 órakor rajtol Csíkszeredában. Sepsiszentgyörgyön a színház előtti útszakaszon lesz egy részhajrá, és lesz Kézdivásárhelyen is, mielőtt nekivágnának a Nyergestető felé vezető útnak.

3. szakasz: Csíkszereda—Gyergyó­szentmiklós—Parajd—Szé­kelyudvarhely—Csíkszereda.

4. szakasz: Csíkszereda utcáin amolyan kritériumverseny lesz, minden harmadik körben pontoznak a versenyzők.

Nagyszerű kezdeményezés. Kí­vánjuk, hogy váljék hagyományossá, s érintse Erdővidéket, Kovásznát is, hogy teljesebb legyen a körverseny.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1019
szavazógép
2007-08-09: Sport - Áros Károly:

Győzelemmel kezdett az MSC (Kézilabda)

A magyarországi testvérvárosunkban, Veszprémben edzőtáborozó Sepsiszentgyörgyi MSC női kézilabdacsapat lejátszotta első magyarországi előkészületi mérkőzését: Veszprém (újdonsült NBI-es csapat)—MSC 19—24 (11—9). Második félidői jobb játékával magabiztosan győzött együttesünk.
2007-08-09: Sport - Áros Károly:

Válogató (Labdarúgás)

Mint arról már írtunk, a mélypontra jutott labdarúgásunk megmentése érdekében három volt labdarúgó: Ion Diaconu, Sebestyén Dénes és Marian Tudoran megalakította a Jövő (Viitorul) Sportegyesületet. Az egyesület 6—13 év közötti gyerekekre alapoz.