Márkosfalván is zöld tojás

2009. július 10., péntek, Nyílttér

Nem szenzáció már — mondták az iskolás gyerekek —, egyik osztálytársunk nagymamájánál is van egy tarka tyúk, amelyik halvány zöld színű tojásokat tojik.

Magunk is láttuk, semmiben sem különbözött más közönséges tyúktól. Ott gubbasztott a Király család portáján, az árnyékban. Király Sarolta, a ház gazdasszonya készségesen bemutatta a jószágot. Ketten voltak, mondta, de a társa a fazékba került. A zöld tojás semmiben sem különbözik a fehértől: sem sárgájában, sem pedig fehérjében. Már a testvéremnek és a lányomnak is van zöld tojást tojó tyúkja — jegyezte meg a házigazda. Nekünk pedig hinnünk kell a szakemberek magyarázatában, miszerint az ős- és vad tyúkok is zöld színű tojásokat tojtak, ez pedig valamiféle furcsa atavizmus. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 674
szavazógép
2009-07-10: Nyílttér - x:

Akar velünk epret szedni? (Mai levelünk)

2009. május 28-án egy 400 főből álló csoport indult Csíkszeredából Csehországba epret szedni. Az indulást megelőzően nagy ígéretekkel biztattak minket, dolgozni akarókat, emberséges körülményeket és becsületes fizetést ajánlva.
2009-07-10: Közélet - x:

Elvadult a világ - Sylvester Lajos

László Bélát, a Megyei Vadász és Sporthorgász Egyesület igazgatóját azért kerestük, hogy a témában illetékes szakemberként tájékoztatna, mi igaz abból, hogy a kukázó medvék elleptek több települést, rémületet keltve az ott élő vagy arra járó emberekben. Egyes feltételezések szerint ezeket a medvéket Brassóból ,,küldték" hozzánk, és az ,,átkosban" kitenyésztett kukázó medvék leszármazottjai közül valók.