Negyvenöt éves érettségi találkozó

2009. július 17., péntek, Nyílttér

A sepsiszentgyörgyi 2-es számú középiskola (most Mikes Kelemen Főgimnázium) 1964. évi végzősei, a 2009. év vén diákjai a hagyományokhoz híven július 10-én megjelentek a szokásostól valamelyest eltérő találkozón.

Az osztályfőnöki órán az osztályfőnök a közösség összetartó erejét idézve a nagy székely mesemondó, Benedek Elek örök érvényű soraival szólt a huszonkilenc megjelent egykori tanítványhoz: ,,A haza voltaképpen a ház, ahol születtünk. A föld, amelynek porában játszadoztunk. A temető, ahol apáink holttestére borul a sírhalom."

A résztvevők tisztelettel, egyperces felállással emlékeztek elhunyt tanáraikra és öt osztálytársukra, akik már nem lehettek köztük. A rendezvényt a Vártemplomban folytatták, ahol Dezső András református lelkipásztor megható szavakkal figyelmeztetett földi létünk múló éveire és a várbástya mellett ez alkalomra elkészített kopjafára, amelyet az osztályközösség állíttatott örök emlékül. Megkoszorúzásakor Réthy Ildikó vén diák, a találkozó fő szervezője méltatta a közösségi összefogást. Ugyancsak Benedek Elek-idézettel búcsúztunk: ,,...ha emberek közt élsz, vedd ki a magad részét minden igaz, becsületes, jogos küzdelemből. Állj a védtelenek, gyengék közé, az erőszak, hatalmasok oldalán harcolni nem virtus."

Délután az osztályközösség a Kolcza vendéglő kerthelyiségében, baráti hangulatban, jó ebéd mellett emlékezett az együtt töltött, felejthetetlen diákévekre. Az ötvenéves találkozó reményé­ben váltak el, amelyre nem csak a vén diákokat, hanem az őket oktató-nevelő, még életben levő tanáraikat is meg fogják hívni. Viszontlátásra!

Ráduly Gitta osztályfőnök

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 966
szavazógép
2009-07-17: Nyílttér - x:

Pénzhiány volt, pénzhiány van (Visszajelzés)

A Háromszék július 14-i számában Mi lesz a fürdővárossal címmel megjelent cikkel kapcsolatosan szeretnék pár dolgot pontosítani.
2009-07-17: Nyílttér - x:

Visszadurrantás Kovászna-honlap-ügyben* — Gyila Sándor

Őszintén szólva nem számítottam ilyen ingerült visszajelzésre, mert amikor telefonon megkerestem a honlap volt szerkesztőjét, jeleztem, hogy cikket írok a kovásznai webterületek interferenciájáról...