Big Brother nálunk, helyben

2009. július 17., péntek, Nyílttér

Legalább annyira felháborodva, mint amennyire meglepődve olvastam a június 10-i Háromszékben, hogy a városi tanács a közösségi rendőrség költségvetéséből visszavett 150 000 lejt a videokamerás térfigyelő rendszer kiépítésére szánt pénzből, s majd béreli azt a szakcégtől.

Első kérdésem: van rá szükség?

Vétó: van a városban rendőrség, polgárőrség (a közösségi rendőrség tükörfordítása helyett ezt a régi, bevált magyar kifejezést ajánlanám), csendőrség, a többi hasonló céget nem is kívánom felsorolni, amelynek mind az a feladata, hogy ránk vigyázzon.

Második kérdésem: hova képzelik el a térmegfigyelő kamerák felszerelését? Hol az tér? A Szent György-szobor környékén? Avagy az ezer tócsa terévé változott Mihai Viteazul térre?

Vétó: mindkét téren ,,elengedhetetlenül szükséges". Az egyiket ugyanis a bankok kamerái már figyelik, a másikon pedig a békákat, illetve az évek óta lázasan dolgozó néhány embert nézheti az, aki erre kíváncsi.

Harmadik kérdésem: mibe kerül havonta a bérleti díj? Erről nem szólt a beszámoló.

Vétó: feltételezem, hogy nem kevésbe.

Sajnálom, hogy más fontosabb dolog nem jutott eszébe a város gazdáinak, amikor egyetlen picinyke — kb. tízméteres — járható járda nincs a városban, és a tömbházak környékére nem fordítanak gondot. A pusztulás jeleit látni mindenhol, és erre költenek?! Nem értem ezt a rációt. Ha minden percben történne olyan esemény, ami a „kütyük" felszerelését szükségessé tenné, elfogadnám, de így megkérdőjelezem, hogy a városatyák valóban a város, a lakosság érdekében hozták e döntést. Ha majd rendben lesz a város, és már nem lesz mire költeni a pénzt, hagyján, de ebben a helyzetben nem tartom sem helyesnek, sem szükségesnek a kamerák felszerelését. Ha már ,,visszavették" ezt az összeget, és ha ezt így lehet tenni-venni, akkor fordítsák azt valóban a közösség hasznára.

Kerekes Mária, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 433
szavazógép
2009-07-17: Nyílttér - x:

Visszadurrantás Kovászna-honlap-ügyben* — Gyila Sándor

Őszintén szólva nem számítottam ilyen ingerült visszajelzésre, mert amikor telefonon megkerestem a honlap volt szerkesztőjét, jeleztem, hogy cikket írok a kovásznai webterületek interferenciájáról...
2009-07-17: Nyílttér - x:

Székelyföld hírnökei — Bedő Zoltán

Földiekkel a magyar gyülekezeti otthon előtt
A Bodzai- és Bodoki-havasok lábánál képződött lapályt átszelő Feketeügy folyó mentén terül el Réty. A föléje magasló dombra épített Árpád-kori templom büszkén hirdeti a település ősi voltát. Különálló toronnyal rendelkező épületét feltételezések szerint Szent István királyunk rendeletére építették.