NyolcpróbaMozgássérültek a sportpályákon

2007. június 4., hétfő, Sport
A sportnapok talán legérdekesebb sporteseménye a mozgássérültek vetélkedője volt. A Máltai Szeretetszolgálat által szervezett versenyen 52 személy vett részt, akik nyolc sportágban mérték össze tudásukat.

Az eredmények: malom: 1. Madarász Károly, 2. Albert Zsuzsa, 3. Patki Ernő; tolókocsis gyorsasági verseny: 1. Forró Gábor, 2. Patki Ernő, 3. Csillag Endre; petaque: 1. Csiszér Zsófia, 2. Albert Zsuzsa, 3. Forró Gábor; kosárlabda (a legtöbb pontot szerzők rangsora): 1. Biró Éva, 2. Csedő Éva, 3. Madarász Károly; célba dobás: 1. Szabó Csilla, 2. Todor Éva, 3. Csillag Endre; ügyességi verseny (tolószekeresek számára): 1. Forró Gábor, 2. Csillag Endre, 3. Csiszér Attila; asztalitenisz: 1. Patki Ernő, 2. Forró Gábor, 3. Hegyi Csaba; motorosverseny (motoros tolókocsisok számára): 1. Orbán Ágnes, 2. Józsa Csaba. Az első mozgássérült sportnapok bajnoka a sepsiszentgyörgyi Forró Gábor lett, leelőzve a második Patki Ernőt és a harmadik Madarász Károlyt. Nagyon örvendetes az a tény, hogy az első megyeszékhelyi Sportnapok rendezői a mozgássérült személyekre is gondoltak, és esélyt adtak nekik is a sportolásra, a mozgásra, illetve a kikapcsolódásra. A népes mezőny csak azt tükrözi, hogy igény van az ilyen jelegű vetélkedőkre is, még akkor is, ha csupán három szentgyörgyi vett részt a versenyen. Szép volt, fiúk és lányok, gratulálunk a versenyzőknek és a szervezőknek!

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1215
szavazógép
2007-06-04: Sport - Nagymohai:

Az olimpiai eszme szellemében ünnep minden sportverseny

Az olimpiai játékok születését, életre hívását három mítosz meséli el. Az első: Zeusz az Olümposzt elhagyva isteni atyjával, Kronosszal a Peloponnészosz félszigetén, az Alpheiosz és Kladeosz folyók között húzódó Olümpiában küzdött meg a világ feletti uralomért, és az atyján aratott győzelme emlékére versenyjátékokat rendezett.
2007-06-04: Sport - Tibodi Ferenc:

Bajnok a Liberty Szalonta (Labdarúgás)

A Liberty Szalonta hódította el a sepsiszentgyörgyi sportnapok alkalmával szervezett labdarúgó Szentgyörgy Kupát, amelyet az 1993-ban vagy ennél később született focisták számára rendeztek meg.