Kézdialmási falunapok

2007. augusztus 13., hétfő, Közélet

Kézdialmás Polgármesteri Hivatala és a Kelemen Didák Általános Iskola a múlt hét végén második alkalommal szervezte meg a falunapokat, melyekre nyolcvannégy szíhalmi és püspökszilágyi vendég érkezett. Szombaton délelőtt változatos sportversenyeket és minifoci-bajnokságot szerveztek.

Molnár István polgármester a falunapokra Băsescu elnököt és feleségét is meghívta. Az őrző-védő szolgálat emberei szombaton délután Almáson jártak felmérni a terepet, előkészíteni az elnöki pár látogatását, de erre végül is nem került sor. Szombaton délután az iskola udvarán felállított színpadon a birkózócsapat mutatkozott be. Az első nap éjszakába nyúló utcabállal ért véget. Tegnap mindkét településen, Csomortánban és Kézdialmáson ünnepi szentmisét celebráltak, és mindkét faluban fellépett a szíhalmi ifjúsági fúvószenekar és mazsorettcsoport, majd Nakolczi Péter íjászbemutatót tartott. A délután folyamán a helybeli iskolások és Majláth Attila lépett fel, majd díjazták a vetélkedők győzteseit. Az Insect- és az McHaver-koncert után tűzijátékkal és hajnalig tartó bállal zárultak az idei falunapok.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2007-08-13: Közélet - Hecser László:

Otthon Középajtán

Hazajöttek akkor is, ha már a családból nincs, kihez. Hazajöttek, mert a falu minden zegzuga, minden köve emléket ébreszt, mert jólesik ismerősökkel találkozni. Arra kérem a jelenlevőket, vigyék hírét, mondják el, hogy Háromszék megye Középajtának nevezett faluja él — mondotta Berszán István helybeli református lelkész a II. Középajtai Napok alkalmával tartott istentiszteleten.
2007-08-13: Máról holnapra - Mózes László:

Nyugdíjjátszma

Bár a szeptember eleji, illetve jövő évi nyugdíjemelésről nagy lendülettel nyilatkoznak politikusok, a médiajelentések zöme is arról szól, hogy az öregségi járulék jelentősen nő — a mezőgazdasági nyugdíjak esetében egyenesen megduplázódást emlegetnek —, magát a folyamatot ismerő nyugdíjpénztári szakemberek sokkal visszafogottabban szólanak.