Vigadalom Zabolán

2007. augusztus 14., kedd, Közélet

Az elmúlt hét végén két napig vigadott Zabola apraja-nagyja, s a szomszédos falvakból is számos fiatal vett részt az immár ötödik alkalommal megrendezett falunapok rendezvényein. A szervezők gondoskodtak minden korosztálynak és ízlésnek tetszetős szórakoztató, zenés-táncos műsorokról és koncertekről — az újonnan befödött színpadon —, a futballrajongók is szurkolhattak kedvenc csapataiknak, sőt, egy igen érdekes ügyességi autóversenyt is láthatott a közönség.

Bár bőségesen voltak szemeteszsákok, mégis némely helyen sok szétdobált pattogatott kukoricás zacskót és műanyag poharat lehetett látni. Amúgy nagy volt a keletje a sörnek, a csórékolbásznak s a flekkennek, valamennyi kereskedő meg is volt elégedve a bevétellel. A rendezvényt vasárnap este tűzijáték koronázta, melyet késő éjszakába nyúló utcabál követett. Egy héttel korábban a községhez tartozó Szörcsén is rendeztek falunapokat, ám az időjárás közbeszólt, így a reméltnél kevesebb volt a közönség.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4484
szavazógép
2007-08-14: Máról holnapra - Sylvester Lajos:

Amerikai vízum

Bosszúság és öröm forrása lehet az amerikai vízumkérés azon túl is, hogy a vízumkötelesség elvileg is megalázó, a bizalmatlanság és kiszolgáltatottság érzésének erősítője. A témának ez a megközelítése ránk, vízumkötelesekre jellemző. Az Egyesült Államok más szempontból kezeli ezt az ügyet.
2007-08-14: Közélet - Fekete Réka:

Nincs érdeklődés a mezőgazdasági oktatás iránt

A felvételi második szakasza után elméleti középiskolai IX. osztályokban csupán kilenc magyar hely maradt üresen, ellenben a szakoktatás mindkét formájában vannak mesterségek, amelyekre létszámhiány miatt nem lehet osztályt indítani. Legkritikusabb a helyzet a sepsiszentgyörgyi Gámán János Mezőgazdasági Szakközépiskolában, itt a meghirdetett száztizenkét helyből nyolcvanra nem volt jelentkező.