Mária-szobor Bereckben

2009. augusztus 7., péntek, Nyílttér

A medjugorjei Szűzanya

Van béke és van jövő, de csak Istennel — mondta Selymes József atya, a Mária rádió műsorigazgatója a berecki Szűzanya szobrának szentelésekor. Meghitt ünneplésnek lehettünk részesei mindannyian, akik azon a vasárnapon összegyűltünk Dimény Ibolya hívására.

A szoborállítás ötlete Medjugorjéból indult: Kovács János kőműves köveket keresett emlékbe, és egy vakolókanalat talált. Ezt úgy értelmezte, hogy a Szűzanyának valamit tennie kell ezzel a kanállal. A végeredmény egy kedves medjugorjei Szűzanya-szobor (a község részére vásárolták) a paplak vastag kőfalának egy fülkéjébe ágyazva...

A helyi plébános, id. Máthé Ferenc hangja fátyolos lett, amikor köszöntötte a résztvevőket, mert a templom zsúfolásig megtelt berecki és távolabbról érkezett hívőkkel. Összefogott a falu apraja-nagyja, minden zarándokot meghívtak: az ünnepség bőséges ebéddel folytatódott, és — mint a mesében — talán ma is tartana, ha nem követnék a vasárnapot a dolgos hétköznapok.

Kérdeztem a jelenlévőket, de nem találkoztam olyan személlyel, aki járt volna Medjugorjéban, a távoli Bosznia kopár hegyvidékén. Kegyelmi időket élünk: eljutni bármely kegyhelyre idő és pénz kérdése, de ha hiányában vagyunk ezeknek a földi lehetőségeknek, a szentmisék közvetítésével segít a Mária rádió, és lélekben hetente jelen lehetünk a medjugorjei szentségimádáson, havonta pedig a csíksomlyói Mária-köszöntőkön.

Ferencz Kornélia, Csíkszereda

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?











eredmények
szavazatok száma 433
szavazógép
2009-08-07: Nyílttér - x:

Egy rendőrségi hír margójára — Iochom István

Bereck egyik vendéglőjében július 19-én, vasárnap 6.15 óra körül egy lemhényi 29 éves fiatalembert ököllel bántalmazott két berecki személy. Az eseményt a vendéglő biztonsági kamerája rögzítette — olvasható többek között az egyik rendőrségi hírben, melyet lapunk is közölt 21-én.
2009-08-07: Nyílttér - x:

Ősi örökség vagy vermut? (Visszajelzés)

Azt hiszem, nemcsak választott személyként, de emberként, bölöni lakosként sem hagyhatom válasz nélkül a július 29-ei Háromszékben Csinta Samu által megjelentetett, személyem ellen szóló, szinte rágalmazó, semmiképp nem újságírói objektivitással jellemezhető cikket.