Élménydús zarándoklat

2009. augusztus 21., péntek, Nyílttér

Nagyszerű nyara volt a Felső-háromszéki Nagycsaládosok Egyesületének, július első felében ötvenen Rómában, Velencében, a Wörthi-tónál jártak, az olasz tengerparton is megfordultak, és fogadta őket őszentsége, a pápa is.

Július végén az egyesület újabb kirándulást szervezett ötven embernek, zarándoklatot Medjugoréba, Bosznia-Hercegovinába a 20. Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra. Sikeres volt ez a zarándoklat is, a vajdasági nagycsaládosok fogadtak, két napot töltöttünk együtt, megnéztük Szarajevót és Mosztart, onnan a Boszniában lévő Mária-jelenések helyszínére, Medjugoréba utaztunk öt napra. Ezrek, tízezrek, fiatalok és idősek között hallgattuk a félszáznál is több pap miséjét, mégpedig magyarul, mert szinkrontolmács tette anyanyelvünkön elérhetővé a szentbeszédeket.

Utolsó nap ismét ellátogattunk a horvát tengerpartra, este indultunk a plitvicei tavak felé, reggel érkeztünk oda, s reggeli után megtekintettük a gyönyörű ezüstszínű vizet, a csillogó, tiszta tórendszert, vízeséseket.

Boldizsár Béla, Bélafalva

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 961
szavazógép
2009-08-21: Nyílttér - x:

A metró túloldalán (Egy hét Berlinben) - Csinta Samu

Ma már csak mementó jelleggel meghagyott emlékek utalnak a német fővárosban a történelem egyik legabszurdabb építményére, a berlini falra.
2009-08-21: Nyílttér - x:

Holdbéli táj (Mai levelünk)

Megbotránkoztató, hogy épp most, amikor pénzszűkéről szól minden, és nadrágszíj-szorítósdi van napirenden, itt, Sepsiszentgyörgy központjában a még jó állapotban lévő szegélyköveket kiszedik, a meglévő parkolók aszfaltját feltörik.