Az utca hangja

2009. augusztus 28., péntek, Nyílttér

JAKÓ OLGA, Sepsiszentgyörgy. Pár éve figyelem a Stadion utcai Bem-Balogh üzlet környékét, felháborító a látvány. Amíg bírtam, magam gondoztam e területet, de a betegségem miatt már nem tehetem.

Úgy érzem, van erre a munkálatra valaki más, talán a közterület-fenntartó vagy az üzletet működtető cég, a lakókkal összefogva. Én nem bírnám elviselni, hogy ilyen elhanyagolt legyen a környezetem. Virágzik a parlagfű, hinti magvait e káros, allergiát okozó gyomnövény, amiből jövőben még több lesz. A közeli, szép új játszóteret is parlagfű övezi, és más gazok, no meg a büdös szeméttárolók. Nem tudom, ki hivatott az ilyen területek gondozására, de rosszul végzi a dolgát. Hát nem néz körül senki? Már az unióban vagyunk, ahol annyi szabály van minden téren, és nálunk ez a terület változatlanul ronda. Nincs bennünk semmi szépérzék, igény a megváltoztatására? Talán egy tiszta, ápolt környezet több vevőt is vonzana a boltba, és a játszótér pereme is rászorul a takarításra, mert tétlenül elnézni ezt az állapotot a városnak is szégyen.

N. L., Sepsiszentgyörgy. Tájékoztató és egyben válasz Eckstein-Kovács Péter úrnak. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbik és a Magyar Gárda többet tett az átlag magyar emberért, a nemzet felemelkedéséért, mégpedig önkéntesen és tiszta szívvel; senki nem pénzeli ezeket, ami önnek elképzelhetetlen. Továbbá a figyelmébe ajánlom, hogy a HVIM öltözete nem hasonlít a Magyar Gárda egyenruhájára, csupán abban, hogy mindkét szervezet öltözé­kében jelen van a fekete szín, ami érthető, mivel gyászos a magyarság helyzete az egész Kárpát-medencében; ez a szín kellene legyen az RMDSZ-é is, ha átlátná a helyzetet, és együtt érezne az összmagyarsággal. A mai világban viszont az a szó, hogy hazafi globalizációs nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy terrorista... Önt nagyon zavarja, hogy az EMI meghívta a Jobbik elnökét, de meg vagyok győződve, hogy a reményvesztett igaz magyar embereket nem, mivel Vona Gábor minden erejével harcol a magyar nemzetért, és úgy látszik, hogy ezt az anyaországi emberek kezdik megérteni, ezért ért el kimagasló eredményt a Jobbik mozgalom az európai parlamenti választáson, szemben a nemzetáruló MSZP-vel, MDF-fel, SZDSZ-szel. Most az a kérdés, hogy ha önök mint az RMDSZ vezérkarához tartozó személyiségek elhatárolódnak a nemzetért harcoló szervezetektől, akkor melyik oldalon állnak, és kit is képviselnek?

MOLNÁR ÁRON, Orbaitelek. Augusztus 6—9. között zajlott le településünkön a református vakációs bibliahét, amelyen mintegy 42 gyerek vett részt. Levezetését a helyi lelkipásztor házaspár, egy vallástanárnő és a gyülekezet fiataljai vállalták. Ezen felül több munkálat történt az elmúlt évben, villamosították a templom harangjait, új vízelvezető rendszer került a templom köré, ahonnan több mint száz utánfutónyi földet hordtak el. Befejeződött az aszfaltburkolat lefektetése Barátos községtől, a már elkezdett résztől egészen a faluig. A teleki iskola építése pénzhiány miatt abbamaradt, így nem lesz használható szeptember 15-től, pedig igény van rá.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 431
szavazógép
2009-08-28: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa, férj és nagyapa, a málnási
KOCSIS DEZSŐ
életének 76. évében elhunyt.
Temetése 2009. augusztus 29-én 13 órakor lesz a református ravatalozóházból a málnási temetőben.
Részvétfogadás augusztus 28-án 20 órától.
A gyászoló család
4225030
2009-08-28: Nyílttér - x:

Zavartalanul szennyez a tyúkfarm

Alulírott illyefalvi lakosok azzal a panasszal fordulunk a nyilvánossághoz, hogy a sepsiszentgyörgyi 6-os számú tyúkfarm már több mint egy éve folyékony hulladékot szállít a helységünkhöz tartozó mezőkre; e hulladék tárolása nem törvényes, szennyezi a légkört, és károsítja egészségünket.