Zavartalanul szennyez a tyúkfarm

2009. augusztus 28., péntek, Nyílttér

Alulírott illyefalvi lakosok azzal a panasszal fordulunk a nyilvánossághoz, hogy a sepsiszentgyörgyi 6-os számú tyúkfarm már több mint egy éve folyékony hulladékot szállít a helységünkhöz tartozó mezőkre; e hulladék tárolása nem törvényes, szennyezi a légkört, és károsítja egészségünket.

A 2005-ben megjelent 195-ös számú sürgősségi kormányrendelet 90—96-os szakasza szigorú környezetvédelmi szabályokat rögzít a fent említettekre vonatkozóan is. Akiknek hatáskörébe tartozik az ellenőrzés, a környezetvédelmi felügyelőség emberei, miért nem végzik a dolgukat? Hát senkinek nem fontos az emberek egészsége? Jelen esetben egy faluközösség védelméről van szó, nem néhány ember érdekeiről...

73 aláírás (névsor a szerkesztőségben)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 673
szavazógép
2009-08-28: Nyílttér - x:

Az utca hangja

JAKÓ OLGA, Sepsiszentgyörgy. Pár éve figyelem a Stadion utcai Bem-Balogh üzlet környékét, felháborító a látvány. Amíg bírtam, magam gondoztam e területet, de a betegségem miatt már nem tehetem.
2009-08-28: Nyílttér - x:

Székely-indiánok a besenyői erőd mellett

A medvetestvérek rossz híre miatt rezervátumba kényszerült az idei székely-indián tábor: fel kellett cserélnünk a szabad prériket és erdőket a biztonságosabbnak tűnő erőddel.