Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. augusztus 28., péntek, Belföld

POLITIKUS NŐK, HÓDOLÓ FÉRFIAK. Egyre útszélibbé válik Elena Udrea. Nemcsak azzal sérti a román parlamentet, melynek maga is tagja, hogy esze ágában sincs megjelenni az ügyével foglalkozó bizottság előtt, mi több, munkatársainak is megtiltotta, hogy a meghallgatásra elmenjenek, hanem újabban kihívó hangú leveleket is ír a nevét viselő bizottságnak, melyben Ludovic Orban nevét két alkalommal is Organnak, azaz szervnek íratta.

A hölgy olyannyira magabiztos, hogy a kiadásait firtató újságíróknak azt mondta, annyit takarékoskodott, hogy már szobrot is érdemelne (!). Sikere egyelőre töretlennek látszik, a parlament férfitagjai — pártállásra való tekintet nélkül — úgy körüldongják, mint a mézes bödönt a darazsak. A tévéképernyőkön naponta több alkalommal is sugárzott képsorokon például gyakran feltűnik Udrea hódolói között egy köpcös, kissé kopasz férfiú, Felső-Háromszék RMDSZ-es honatyája, Olosz Gergely. Igaz, hangját eddig nem hallottuk, de látjuk hol Udrea, hol Roberta Anastase körül legyeskedni.

ŐSZENTSÉGE SZERETI A PÉNZT. Korrupt ez az ország, mindenki mindenkit megveszteget, az mégis kissé különösnek tetszik, hogy őszentségét, Teodosie ortodox püspököt, Tomis egyházi elöljáróját is korrupció gyanújával vizsgálja az ügyészség. Májusban sok gyanús eset ismeretében a România liberă újságírói háromezer euróval fizették le, hogy egy képzeletbeli diákot felvegyenek az általa felügyelt konstancai teológiára. Sikerrel jártak. (Evenimentul zilei)

GEOANĂ HELYBEN TOPOG. Mircea Geoană, az SZDP elnökjelöltje meglehetősen rosszul áll a közvélemény-kutatásokban, a 20—25 százalékos arány nem a valóságot tükrözi — állítja a Ziua —, de csak ilyen és ennél nagyobb sikert mutató számsorokat hoznak nyilvánosságra. A trükk a lap szerint igen sok pénzbe kerül, ráadásul a méregdrága amerikai tanácsadókat is fizetni kell.

A BÁNSÁGI NAGY RABLÁS. Radu Berceanu és Gheorghe Falca, Arad polgármestere, valamint utóbbi rokonsága rá akarja tenni kezét Erdély egyetlen jól felszerelt, schengeni engedéllyel rendelkező, hasznot is termelő repülőterére, a temesvári légikikötőre — írja a Ziua. Arad és a közlekedési minisztérium olyan céget akar létrehozni, mely egyesítené az aradi és temesvári repülőteret, természetesen Arad fennhatósága alatt.

HELIKOPTERT VEGYENEK! A hadseregben uralkodó áldatlan állapotokat igazolja az a tény, hogy Galac megyében a felszámolás alatt álló iancai volt katonai repülőtérről két tiszt ellopott két régi helikoptert, és ezer euróért el akarta adni. Az esetet még márciusban a helyi rendőrség leleplezte, de felsőbb szinten megpróbálták eltussolni. Most valamiért nyilvánosságra került. (Realitatea)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2009-08-28: Közélet - x:

Az SZNT az autonómia ügyét képviseli

A Székely Nemzeti Tanács három küldöttje felhívással fordult a közvéleményhez, amelyben felkérnek minden, Székelyföld jövőjéért felelősséget vállaló polgárt, szervezetet, egyesületet, történelmi egyházaink képviselőit, hogy közvetlenül és a médián keresztül is követeljék az erdélyi magyar politikusoktól az SZNT által kidolgozott dokumentumok elfogadását.
2009-08-28: Belföld - x:

Belföldi hírek — Ferencz Csaba

Bűnügyi akták
Kétszázharminc bűnügyi aktát állított össze a csíkszeredai ügyészség a május végén Csíkszentmártonban romák és magyarok között kirobbant incidens miatt, miközben a megye tanácselnöke cáfolja a román sajtó és a cigányszervezetek állítását, miszerint etnikai konfliktusról lenne szó.