Pesti postaAz út nyitott, akár a sír - Czegő Zoltán

2009. szeptember 3., csütörtök, Nemzet-nemzetiség

Nosza, vegyük csak számba múltbeli mivoltunkat, ha már ilyen-olyan gyakran noszogatjuk magunkat az önazonosság tudatára. Voltunk (és vagyunk!) a hőkölés népe, 1849-ben, 1956-ban meghőköltek forradalmaink. Voltunk (és vagyunk!) kompország, és ma már ugyanvalóst, hiszen közel húsz éve csábítják be kormányaink a fél Ázsiát erre a kompra.

Ady Endre, a nagy ébresztő, sarkalló fogalmazta százszor is mivoltunkat és milétünket, vágván földhöz a poharát: ,,s ha meghalunk, meghal itt minden".

Tényleg meghalunk?

Antall Józseftől Horn Gyuláig térden kúszva vitték kormányaink az úgynevezett alapszerződéseket Ukrajnába, Romániába, Szlová­kiába, hogy Magyar(anya)országnak az égvilágon semmi igénye nincs a magyar milliók rabságához és rabtartóihoz — írják alá az urak, mert itt, Pesten az elvtársak ezt aláírták!

A szlovák kormányfő, a honfi mindenről, a selyemhernyó-tenyésztésről, a Vidám Bélyeggyűjtők Fúvószenekaráról, parlagfűirtásról hajlandó beszélni Bajnai kormányfival, de a magyarirtásról nem! És ebbe a kis magyar kormányfi belemegy! Mint aki halkan belelépett.

Mit kérdezzünk még Adyval vagy nélküle?

Magyar pártok — MSZP, SZDSZ — meg kormányok árulják el következetesen és szerre a magyar nemzet és a magyar kisebbségek életét. Az idegen kisebbségeket etetve, védve!

Jő Robert Fico szlovákfi Pestre, és ahogy a talpas, míderes román tisztek megmutatták 1919-ben itt, Pesten, mi is a magyar, Fico is megalázza nyálaska kormányunkat itthon, hazai pályán.

Bocskor van a lábunkon, sarkantyú a bocskoron — fújhatjuk ismét. Kovácsné helyett Kovácsová van. És teljes nemzeti válság. Valóban, eredményes lesz a két kormányfi tárgyalása. Az út egyenes, mondhatni — nyitott. Akár a sír.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 433
szavazógép
2009-09-03: Sport - x:

Még egyszer (Labdarúgás) — Áros Károly

Még csak három fordulón vagyunk túl, s már érkeznek a negatív visszajelzések a Román Labdarúgó-szövetség 2. számú körlevelében a Fegyelmi szabályzat 54. cikkelye kiegészítésének megszegésére vonatkozóan. Mondjuk ki bátran, itt-ott ,,bozgoroznak, cigányoznak a magukról megfeledkező szurkolók!"
2009-09-03: Nemzet-nemzetiség - x:

Játékosan, de komolyan (Vita a nemzeti kisebbségek jogairól) - Fekete Réka

Az árkosi Európai Tanulmányok Központjában egy hétig arról folyik a vita, szükséges-e, és ha igen, milyen jogokat kell biztosítani a nemzeti kisebbségeknek ahhoz, hogy a többségiekkel azonos mértékben járuljanak hozzá az ország fejlődéséhez.