Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. szeptember 5., szombat, Belföld

ROSSZ CÉLT SZOLGÁLNAK. Az Oxford Analytica politikai elemző és tanácsadó iroda úgy látja, a román sajtó, elsősorban a televíziók arra hajtanak, hogy csökkentsék a közemberek érdeklődését a politika iránt. Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu és Dan Voiculescu szinte összehangolt támadást folytat Traian Băsescu ellen. Az OXAN azt is nehezményezi: a televízió célja, hogy minél kevesebb ember menjen el szavazni, lehetőleg 40 százaléknál alacsonyabb legyen a részvételi arány. (Evenimentul zilei)

SÚLYOS SZAVAK. Claudiu Săftoiu, a Cotroceni-palota egykori tanácsadója, a külföldi hírszerző szolgálat elbocsátott igazgatója azt állította, megtörténhet, hogy Traian Băsescu már nem tudja ellenőrizni Elena Udreát. Az is megeshet, a hölgyet titkosszolgálati vagy más erők plántálták Băsescu közelébe, hogy gyengeségeit ismerve kézben tartsák az államfőt. Săftoiu arról nem nyilatkozott, hogy hazai vagy külföldi titkosszolgálatokra gondolt-e. (Antena2/Vorbe grele)

LESZ-E ITT CSÚCS? A demokrácia csúcsát jelentené, ha a románok valaha is magyar vagy netán roma államelnököt választanának — jelentette ki Crin Antonescu. A Nemzeti Liberális Párt elnöke és államfőjelöltje példaként hozta fel Barack Obama amerikai elnök esetét, aki az első színes bőrű elnöke az Egyesült Államoknak. (ÚMSZ)

JÖHET EGY ÚJÉRT HÁROM RÉGI. Több 3800 lejes értékjegyet osztogatna a jövő évi roncsautóprogram keretében a környezetvédelmi minisztérium — írja a Ziarul financiar gazdasági napilap. Az értékjegyekből egy személy legfennebb hármat igényelhet három tízévesnél régebbi autóért cserébe. Az értékjegyeket összeadnák, így egyetlen autó vásárlására is fel lehetne használni. A tervek szerint a roncsautóprogramot jövőre traktorokra és egyéb mezőgazdasági gépekre is kiterjesztik. Akik régi traktorukkal szállnának be a roncsautóprogramba, az új gép értékének a felét, de nem többet, mint 17 000 lejt (mintegy négyezer eurót) kaphatnak. A cégek az új mezőgazdasági gép értékének a 40 százalékát, avagy a maximális 17 000 lejt kaphatják meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1129
szavazógép
2009-09-05: Közélet - x:

Egymást kiegészítő nagygyűlések

Az összefogás szempontjából is sikeresnek értékelte Markó Béla, Tőkés László és Kelemen Hunor egyaránt a csíkszeredai nagygyűlést az eseményt követő sajtótájékoztatón.
2009-09-05: Belföld - x:

Belföldi hírek - Demeter J. Ildikó

Diaconescu és a holland külpolitika
Hatékonyabb erőfeszítéseket vár el az igazságügyi reform végrehajtásában és a korrupció leküzdésében Hollandia Romániától. Maxime Verhagen holland külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az előrelépéshez politikai akarat kell, Frans Timmermans államtitkár pedig felajánlotta országa segítségét a hazai igazságügyi rendszer javításához, illetve az Európai Bizottság jelentésében felsorolt elmaradások bepótlásához.